Epidemie de ură la creștini

Încep prin a spune că articolul următor cu siguranță va fi privit din cel puțin unul din cele trei unghiuri posibile, și anume: Fie va fi privit ca un lucru bun și cu care veți fi de acord; fie va fi văzut ca un motiv de a vă face să mă priviți că unul care s-a lepădat de credință; fie nu vă va interesa. Scopul acestui articol nu este de a obliga în vreun fel sau altul pe cineva să-și schimbe părerea despre ceea ce crede și cum crede că e mai bine pentru el. Țin să subliniez faptul că sunt strict CONTRA VACCINĂRII OBLIGATORII, fiecare are dreptul să aleagă dacă dorește sau nu să se vaccineze.

În cele ce urmează vreau să dau doar două exemple, pe care aș vrea apoi pe scurt să le dezbat. E una să îți spui punctul de vedere și e cu totul alta să ți-l impui.

Exemplul 1 - Cristian Văduva și-a administrat vaccinul și încearcă să explice de ce a făcut asta

Urmăream în urmă cu câteva zile un video făcut public de către fratele Cristian Văduva în care explica de ce a ales să își administreze vaccinul anti COVID-19. Mi-a plăcut modul lui de a pune problema și aș vrea să citez unul din lucrurile care m-a făcut să mă gândesc mai profund la problema pe care noi, creștinii o avem, și anume: "ura față de cel care face ceea ce unii din noi nu suntem de acord." Dumnealui spunea următoarele lucruri:

"Nu mi-am făcut vaccinul cu gândul că prin asta mă voi lepăda de Cristos...nicidecum...vaccinul l-am făcut în urma punerii în balanță a multelor mele probleme de sănătate pe care deja le am și riscul de a mă infecta cu acest virus, care, combinat cu bolile multe de care sufăr, ar fi avut un efect devastator. Nu am forțat pe nimeni și nici nu voi forța să își facă vaccinul sau nu."

Continuarea vizionării acelui clip m-a întristat, îl ascultăm pe fratele Văduva cum încerca să explice de ce nu ar trebui privit vaccinul ca un "semn al fiarei", așa cum cred "conspiraționiștii". Au urmat alte exemple de mesaje primite de la așa-ziși "creștini" care aruncau cu vorbe grele în dumnealui, cum că va ajunge în iad, că s-a lepădat de credință în Isus Cristos, și o grămadă de alte lucruri murdare.

Exemplul 2 - Pagina și grupul de Facebook ale siteului "Știri Creșține"

Dumnezeu m-a chemat să fac parte din echipa știrilor în urmă cu câțiva ani, sunt binecuvântat să lucrez în via Domnului alături de o echipa atât de matură și atât de dedicată acestei lucrări.

În urmă cu câteva zile am publicat pe site un articol care avea să producă multe reacții, majoritatea cu o atâta ură față de noi că și echipă iar apoi față de cei care nu cred în teorii ale conspirației. Articolul se poate citi accesând linkul următor: "Poziția Uniunii Baptiste din Republica Moldova privind procesul de vaccinare împotriva COVID-19". Au venit o grămadă de mesaje și comentarii din guri care parcă împroscau venin. Chiar dacă nu sunt de acord cu tine, din bun simt măcar, dacă nu din dragoste, poți să îmi spui că greșesc.

CONCLUZIE:

Suntem membrii în biserici de ani de zile sau chiar zeci de ani (unii și-au ales biserici arhicunoscute, și-au ales păstori "de rang înalt" doar-doar vor ajunge printre primii în rai), facem studii biblice, citim biblia, evanghelizări, chemăm oameni la pocăînță, vrem să fim exemple demnde de urmat, dar suntem la pământ cu firea după atâția zeci de ani, însă perioada asta a pus la pământ întreagă noastră fire de până acum. Studiem Biblia, dar noi credem că SEMNUL FIAREI e în vaccin, că sunt cipuri în el și altele. (Vaccinul, din câte știu și oricâte cazuri am văzut, se face pe brațul stâng...)

Întrebarea ar trebui să și-o pună atât cei mai "neînsemnati" din adunări, cât și păstorii, președinții de cult...încotro se îndreaptă biserica pe care o conduceți?"

COVID-19 a scos din noi, din creștini, o latură pe care abia o mai țineam sub stăpânire până acum, iar URA față de cei care nu sunt de acord cu noi, perioada asta din ultimul an a făcut-o să explodeze.

Comentarii

Recomand și următoarele articole:

Ceva lipsește bisericii

O zi pierduta fara un zambet???

Profilul de FACEBOOK la creștini

Dight Lyman Moody - Calitate nu cantitate