Isus iubește oamenii, nu păcatele lor

Scriu către comunitatea LGBT, oricare ar fi ea și oricine ar face parte din ea (și celor ce au parte de restul literelor cu plusuri și cu minusuri - LGBTQ+, etc), dar și celor ce și-l atribuie pe Isus așa cum doresc.

Spre exemplu sunt oameni ce spun că Isus este iubitor și că trebuie să acceptăm lucrurile ce le fac acești oameni, pentru că “așa cum făcea El”, iubea și accepta. Greșit! Este o înțelegere eronată a iubirii lui Isus, de aceea vreau să o prezint mai cu atenție. Aș aprecia dacă ai avea răbdare să citești și dacă încă ai ajuns cu cititul până aici chiar mă bucur! 

Este adevărat că trebuie să acceptăm oamenii și să îi iubim, așa cum ne-a învățat Isus! ATENȚIE! Să iubim OAMENII, nu păcatele lor! Este o diferență foarte mare! Una este să iubești un om și în același timp să nu fii de acord cu opinia lui, și alta este să urăști un om. Cred că aveți fiecare parte de asfel de oameni în viața dvs.

Isus nu e numai iubitor. Nu știu de unde își imaginează unii atâtea lucruri. Când a ajuns în templu și a văzut că oamenii au transformat casa de rugăciune într-o peșteră de tâlhari, nu mai era așa de iubitor Isus nu? 

În întâmplarea cu femeia în care se dorea să se arunce cu pietre și era judecată de preacurvie, El a accept-o ca OM și i-a oprit pe oameni ca să nu o judece, dar atenție! Nu vă opriți doar la aceste pasaje! Mai departe ce se întâmplă? El a acceptat-o și a iertat-o, dar nu i-a spus ca e bine să trăiască în preacurvie, nu e ok să stea în starea aia.. Ce i-a spus Isus? “Du-te, și să nu mai păcătuiești”.

I-a spus să meargă, dar să nu mai pacatuiască pe când unii oameni au tendința să își inventeze un isus ușuratic, un isus care acceptă toate lucrurile din viața lor ca ei să poată trăi cum doresc ei, mai presus de asta, să se mândrească cu aceste păcate. Oare ce isus s-ar bucura de starea voastră? Eu nu cunosc o așa persoană. Oare cine se mândrește cu păcatele lor? Eu nu am am auzit oameni să se mândrească și să iasă în stradă exclamând “că e așa frumos să înșeli. E așa minunat să îți minți nevasta. Este așa de minunat să furi. Este așa minunat să urăști oamenii. Lăsați-ne să facem ce vrem și nu ne mai judecați pentru că Isus ne iubește” 

Fiecare greșim, dar păcatele sunt greșite în esența lor și nimeni nu ar trebui să se mândrească cu o minciună sau cu nu știu care alt păcat. E complet greșit! Și totuși cei din comunitatea LGBT de ce fac asta? Mai ales cei ce cred că Isus acceptă homosexualitatea?

Da, Isus iubește oamenii, dar nu păcatele și nu le îmbrățișează! Îmbrățisează oamenii, îi eliberează de ele, dar nu îmbrătiseaza păcatele și nu îi lasă legați de ele! Este o diferența enormă!

Este ușor să scoți niște versete din context ca să îți justifici acțiunile, dar mai greu este să citești cu adevărat tot contextul și toată Biblia. Dar atunci te vei confrunta cu adevăratul Isus, iar lumea aceasta păcătoasă pentru asta se luptă, ca tu să nu îl întâlnești, pentru că te vor pierde! Și dacă te vor pierde ei, te va câștiga adevăratul Isus! Iar ei au pierdut lupta pentru tine!

Acum vine întrebarea: În ce tabără dorești să fii? În tabără unui isus fals? Sau în tabăra unui Isus real ce îți poate da eliberare și viață veșnică? Tu alegi, dar alege înțelept! Consecințele sunt mari!

Comentarii

Recomand și următoarele articole:

Ceva lipsește bisericii

O zi pierduta fara un zambet???

Profilul de FACEBOOK la creștini

Dight Lyman Moody - Calitate nu cantitate