Întoarce-te la faptele tale dintâi

"Oare dacă Domnul ar veni în clipa următoare, ar mai avea pe cine să ia Acasă?" O întrebare care mă frământă în ultimul timp din ce în ce mai mult. Trăim pe pământ știind că într-o zi plecăm de pe el și lăsăm în urmă tot ce am adunat și am strâns cu atâta lăcomie ca să fim fericiți, realizând la sfârșit că, de fapt, fericirea nu a avut de-a face cu lucrurile materiale. Trăim pe pământ cu gândul la trupul nostru (încercând să fim pe placul celor din jur), ne trece viața și noi așteptăm ceva, nici noi nu știm ce anume dar așteptăm să se întâmple ceva...și tot așteptăm, până ajungem la capăt de drum. Sperăm să ajungem în RAI dar trăind cum ne place, făcând lucruri de care, în trecut, ne-ar fi fost rușine. Diluăm pocăința până acolo încât nu mai sunt păcate atâtea lucruri care sunt scrise în Biblie, luăm versetele din Cuvântul lui Dumnezeu și le schimbăm înțelesul doar ca să ne justificăm trăirea murdară. Facem lucruri pe care in trecut le-am considerat "păcate de moarte", ba mai mult, acum le căutăm și o întrebuințare bună. 

Mergem la biserică elegant îmbrăcați în exterior, dar în interior suntem goi și plini de praf. Oare cu oameni din aceștia Își va umple Dumnezeu Raiul? Oare pentru astfel de oameni L-a trimis Dumnezeu în lume pe Fiul Lui? Oare Dumnezeu Își va schimba planul, Îșva mai coborî El standardele doar că să mă ia în Raiul Său pe mine, care pe zi ce trece diluez pocăință și o trăiesc așa cum îmi place, încercând să Îl fac pe Dumnezeu să îmi dea dreptate?

Mulți dintre noi am pornit pe calea pocăinței cu atâta drag și râvna pentru Dumnezeu, am alergat pe pista vieții veșnice al cărui "finish" e Premiul Ceresc, am depășit pe unii, am fost lăsați în urmă de alții, însă ne-am continuat alergarea respectând regulile "cursei". Am avut impresia că dacă începutul a fost atât de ușor, dacă primii ani au fost ușori, așa va fi tot traseul, uitând că, de fapt, nu e așa important START-ul pe cât e de important FINISH-ul.

"Adu-ți aminte de vremurile de început...", spunea un predicator, "...de vremurile în care aveai grijă până la și cum pășești pe drum, la ce gândești, la cum trăiești..."

"Adu-ţi dar aminte de unde ai căzut, pocăieşte-te şi întoarce-te la faptele tale dintâi." (Apocalipsa 2:5)

Comentarii

Recomand și următoarele articole:

CRIZA vs. SARACIE

Fiul pierdut

O ora cu tata

Increde-te in Dumnezeu