Imaginea anului 1962 cu privire la viața în anul 2022


O ilustrație care reprezintă viața în anul 2022, a fost publicată în urmă cu aproape 60 de ani într-o revistă italiană. Această ilustrație arată pietoni care folosesc un vehicul cu motor pentru o singură persoană, folosit pentru deplasare și „izolare”.

Imaginea a fost creată de Walter Molino, un caricaturist și ilustrator italian. Apare pe prima pagină a unei ediții din 1962 a revistei „La Domenica del Corriere”, un săptămânal italian care a fost publicat între 1899 și 1989.

Creatorul acestei ilustrații arată persoane care merg pe trotuar, păstrând între ele o distanță anume, atâta cât le permite capsula pentru a nu intra în contact unul cu celălalt.

Chiar dacă nu se pune problema unei „predicții” pentru astăzi, un viitor atât de îndepărtat, această imagine referindu-se mai mult la mersul pe jos decât la „auto-izolare”, se potrivește, în mod ciudat, destul de bine cu temerile actuale survenite în urmă pandemiei de coronavirus, ceea ce poate duce la sugestia că „noul normal” trebuie să includă un stil de viață diferit de până acum.

Un restaurant din Olanda experimentează un nou tip de terase, și anume terasele individuale de tip seră, unde clienții mănâncă izolați și „în siguranță”, ospătarul ii servește pe clienți folosind o placă lungă, în timp ce poartă vizieră și mască.
În ultimele săptămâni chiar au fost făcute diferite propuneri pentru ca oamenii să se poată deplasa confortabil în propria capsulă pentru călătorii aeriene, excursii pe plajă și alte activități.

Și acum mă întreb, oare cum ar arată o ilustrație pe care noi am face-o cu privire la cum va arăta societatea peste alți 60 de ani? Cum ne-am imagina lumea dacă, să presupunem, am știi sigur că mai trăim până atunci?

Comentarii

Recomand și următoarele articole:

CRIZA vs. SARACIE

Fiul pierdut

O ora cu tata

Increde-te in Dumnezeu