Ce trebuie să faci ca să ajungi în iad?

Se spune că într-o seară, un predicator stătea la o masă și își pregătea predica pentru a doua zi dimineață, pentru a o putea rosti bisericii. Avea două bucăți mari și albe de hârtie în fața lui pe care nu erau scrise decât două titluri. Pe prima scria mare, cu litere îngroșate: "Ce trebuie să faci ca să ajungi în rai?", pe a doua era scris la fel de citeț și ordonat un alt titlu: "Ce trebuie să faci ca să ajungi în iad?". 

Predicatorul, știind că este un om pe care oamenii trebuie să îl ia că exemplu și că e răspunzător pentru cuvintele pe care le va rosti a două zi, a decis să înceapă cu prima foaie, cea cu lucrurile pe care un creștin trebuie să le facă pentru a ajunge în rai. A început să scrie, se mai consulta cu Biblia, mai căuta în dicționar cuvinte pe care nu le prea înțelegea, și iar scria: "Ca să ajungi în rai trebuie să fi bun cu alții, să ajuți pe săraci, să nu furi, să nu minți, să mergi la biserică, să-L slujești pe Dumnezeu, să-L iubești din toată inima ta, să fi respectuos..." și cuvintele continuau să curgă, până ce foaia mare și albă a devenit albastră de la cerneală. A împăturat frumos hârtia și a așezat-o undeva în Biblie, cu grijă.

După ce a închis Biblia și a așezat-o pe masă, a aruncat o pivire și înspre cealaltă foaie, cea pe care trebuia să o umple cu lucruri pe care oamenii trebuie să le facă pentru a ajunge în iad. A luat stiloul în mâna și l-a pus pe hârtie. S-a frământat puțin, nu știa cu ce să înceapă. A luat Biblia în mâna din nou, a căutat câteva pasaje, le-a citit, a închis-o la loc și iar a vrut să scrie câte ceva, însă din nou cuvintele nu se lăsau așternute pe foaie. După un timp predicatorul a pus stiloul pe masă, s-a ridicat și a plecat în dormitorul lui. 

Fiul acestuia, un copilaș de 5 ani, a văzut frământarea tatălui său, a mers la masă, a luat hârtia pe care era scris doar titlul, "Ce trebuie să faci că să ajungi în iad?", s-a uitat peste ea și a dus-o mamei lui, spunându-i că tatăl lui nu și-a terminat predica pentru mâine, "...pe una dintre foi e scris mult, însă pe asta nu scrie nimic", spuse băiatul, întinzând-o înspre mama lui. Femeia a luat hârtia și s-a uitat la fiul ei care era preocupat de ceea ce va spune tatăl său mâine la biserică, i-a pus mâna pe cap și i-a spus: "ba da fiule, a terminat-o, predica e completă...vezi tu, pentru ca să ajungi în Rai trebuie să faci ceva...să te pocăiești, dar pentru ca să ajungi în iad nu trebuie să faci nimic...absolut nimic...să te lași dus de valuri, să te lași târât în noroi, să te lași ispitit de Satan..."

O întâmplare care pare fără însemnătate, dar dacă citim printre rândurile întâmplărilor și lucrurilor din viața noastră, putem găsi răspunsuri la orice întrebare pe care am avea-o. 

Că să ajungi în iad nu trebuie să lupți pentru credința ta, nu trebuie să lupți pentru pocăința ta, nu trebuie să ajuți, nu trebuie să îți dai interesul să fi mai bun, în fiecare zi mai bun. Trebuie doar să lași pagina vieții tale incompletă.

Comentarii

Recomand și următoarele articole:

CRIZA vs. SARACIE

Fiul pierdut

O ora cu tata

Increde-te in Dumnezeu