Odihna o necesitate nu o opţiune

Nu vă îngrijoraţi dar de ziua de mâine; căci ziua de mâine se va îngrijora de ea însăşi. Ajunge zilei necazul ei. (MATEI 6:34) 
Se spune despre bine-cunoscutul reformator Martin Luther și despre prietenul său Philipp Melanchthon că s-au întâlnit într-o zi să hotărască ce au de făcut pentru ziua respectivă.

Melanchthon i-a spus: „Martin, astăzi să discutăm despre felul cum este guvernat Universul“. Luther i-a răspuns: „Philipp, astăzi tu și cu mine vom merge la pescuit și-I vom lăsa lui Dumnezeu guvernarea universului“.

Uneori avem nevoie să ne lăsăm lucrul și să ne facem timp să ne odihnim și să ne recreăm. Isus, Fiul lui Dumnezeu, a cărui misiune a fost mai însemnată decât a oricărui altul, înțelegea importanța odihnei. Când mulțimea L-a îmbulzit și ucenicii au avut o zi obositoare, Isus le-a spus să meargă cu El deoparte și să se odihnească.

În timpul verii, milioane de oameni își fac timp să plece în vacanță, în călătorie. Timpul de odihnă nu este un lux. Este o necesitate.

Poate că nu ești în stare să-ți iei o săptămână întreagă liberă; încearcă totuși să te retragi cel puțin o zi. Lasă telefoanele, computerul și planurile de toate zilele și îndreaptă-ți atenția asupra familiei! Reînnoiește-ți relația cu Dumnezeu și cu oamenii! Vei fi surprins să vezi că treburile se fac și fără tine. Dar de asemenea vei descoperi cum timpul acesta te va ajuta să crești în har. Să mulțumim Domnului pentru timpul de odihnă și pentru ocaziile pe care ni le dă de a ne retrage pentru puțin timp.
Toate îşi au vremea lor şi fiecare lucru de sub ceruri îşi are ceasul lui.   (ECLESIASTUL 3:1)

Comentarii

  1. Da, așa este, avem nevoie de odinhă. Uneori devenim prea încărcați de la treburile zilnice și ducem mai mult decât ar trebui. Fain articol!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, exact așa e. Oare chiar nu putem schimba nimic din "iureșul" ăsta? Nu întotdeauna se potrivește proverbul "ce poți face azi, nu lăsa pe mâine", uneori e indicat să mai lăsăm "geamantanul" de pe umeri jos pentru o zi, să ne mai tragem răsuflarea.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Recomand și următoarele articole:

CRIZA vs. SARACIE

Fiul pierdut

O ora cu tata

Increde-te in Dumnezeu