Dight Lyman Moody - Calitate nu cantitate

5 februarie 1837 - 22 decembrie 1899
Dwight Lyman Moody a avut un început umil, de la lipsa educației și a învățăturii înalte, până la a fi un om puternic, folosit de Dumnezeu. El a fost dovada că Dumnezeu poate folosi cu adevărat pe oricine, de orice speță, de oriunde; nu trebuie să fii un savant al Bibliei pentru a avea succes în Domnul.

Dwight Lyman Moody: UN OM ÎN FOLOSUL LUI DUMNEZEU
Moody, a fost un celebru evanghelist din secolul al XIX-lea. Acesta a pornit în viață umil, sărac în bunuri materiale și în credință. Când s-a întâlnit prima dată cu Dumnezeu, nu a avut nicio cunoștință cu privire la Biblie, nici cine este Dumnezeu. După ce a acumulat puține cunoștințe despre credință, a trecut la evanghelizarea a zeci de mii și sute de mii de oameni

TINEREȚEA
Moody s-a născut în Massachusetts în 1837. La vârsta de patru ani, tatăl său a murit, fiind crescut, împreună cu cei opt frați ai săi, doar de mamă. Sub povara de a fi și mama și tată în același timp, mama lui Moody nu l-a încurajat în educația sa și nici nu l-a îndrumat spre citirea Bibliei. În consecință, educația lui Moody a fost una destul de precară, nu a mers mai departe de clasa a cincea. Spiritualitatea și cunoștințele Bibliei au avut și ele de suferit și din cauza copilăriei sale. Ulterior, Dumnezeu l-a folosit pe Moody pentru a sluji oamenilor cu vieți similare că a sa, mai puțin norocoase.

CHEMAREA LUI DUMNEZEU, ÎN VIAȚA LUI MOODY
La vârstă de 18 ani, Moody a simțit chemarea Domnului. Un profesor de școală duminicală l-a convins să răspundă acestei chemări și să se pocăiască de păcatele sale. Moody s-a întors la Dumnezeu. În ciuda faptului că nu știa Biblia, a recunoscut portretul lui Dumnezeu și a căutat să devină membru al bisericii. Din păcate, din cauza lipsei sale de educație și de cunoștințe biblice, Moody a eșuat un test administrat de biserică celor care doresc să devină membri oficiali. El nu a primi niciodată nicio pregătire formală despre Biblie, însă acest lucru nu l-a descurajat, continuând să realizeze multe pentru Dumnezeu.

UN OM ÎN SLUJBA LUI DUMNEZEU

Moody, in lucrarea sa cu copiii predicându-le  de pe ponei
După întâlnirea cu Dumnezeu și convertirea sa la creștinism, Moody s-a mutat la Chicago pentru a-și face o carieră, vânzând pantofi, în speranța că va face avere. Credința lui Moody în Dumnezeu a devenit curând mai puternică decât dorința sa de bogăție. Deși nu a încetat să lucreze la afacerea sa, a decis să continue o lucrare pentru Domnul. În 1858, Moody a început o misiune la școala duminicală în ghetoul din Chicago. Această școală a devenit o biserică, „Illinois Street Independent Church”, la doar șase ani după ce Moody a înființat școala. (Biserica independentă din Illinois Street va deveni în cele din urmă actuală și binecunoscută Biserică Memorială Moody). Moody și-a lăsat în cele din urmă afacerea de încălțăminte pentru a se concentra complet pe muncă sa socială și evanghelică.

DL Moody a iubit cu adevărat comunitatea și a muncit din greu pentru a ajunge la membrii săi. El a ținut activități speciale pentru copii, cum ar fi plimbări cu ponei, a oferit și a organizat cursuri de engleză imigranților germani și scandinavi, a organizat ședințe de rugăciune seara, le-a arătat membrilor comunității dragostea Domnului prin propria-i iubire, bunătate și asistență.

INCENDIUL
Moody s-a căsătorit cu Emma C. Revell, o profesoară a școlii duminicale. El și Emma au avut trei copii. În acea perioadă a vieții sale, Moody a devenit președintele YMCA din Chicago (o asociație care se ocupa cu ajutorul integrării oamenilor în societate). Viața lui Moody a fost puternic afectată de un incendiu natural care a avut un puternic impact asupra sufletului sau: „Marele Incendiu de la Chicago” (care a durat de duminică, 8 octombrie, până marți, 10 octombrie 1871, cauzând moartea a sute de perosane și distrugând aproximativ 10 km² din zona construită a Chicago), a distrus nu numai sediul YMCA, ci și biserica și casa sa.

În timp ce se afla la New York pentru a strânge fonduri pentru reconstrucția YMCA și pentru biserică, el a simțit prezența lui Dumnezeu într-un mod cum nu a mai simțit-o până atunci, o flacără a fost aprinsă în sufletul său. Acest moment în prezența lui Dumnezeu l-a schimbat pe Moody pentru totdeauna. S-a întors la Chicago hotărât să predice despre Împărăția lui Dumnezeu, mai mult decât să continue propria sa activitate socială.

MOODY ȘI EVANGHELISMUL

Moody predica în Marea Opera din Haymarket, Londra
Moody a fost invitat să predice în Insulele Britanice în 1873. Evenimentele în care a fost implicat au dus la numeroase convertiri. După această călătorie de doi ani în Anglia, Scoția și Irlanda, acesta s-a întors în Statele Unite ca un renumit renascentist. El a predicat în fața a peste 100 de milioane de oameni de-a lungul vieții, lucrând pentru Dumnezeu, având chiar și șase predici pe zi, în locuri diferite.

COLEGIUL BIBLIC D.L. MOODY - MOȘTENIREA
În 1886, DL Moody a fondat și a înființat Institutul Biblic al Societății de Evanghelizare din Chicago, care în cele din urmă a fost redenumit „Moody Bible Institute”, care este deschis și disponibil și astăzi pentru cei care vor să studieze.

Viața lui Moody dovedește că nu modul în care cineva începe o lucrare, este important, ci modul în care sfârșește. Moody nu a avut o educație fantezistă și nici o pregătire formală a Bibliei; totuși, Dumnezeu l-a folosit cu putere. Moștenirea acestuia trăiește prin biserica și colegiul biblic, precum și numeroasele vieți atinse de-a lungul slujbei sale.Comentarii

Recomand și următoarele articole:

CRIZA vs. SARACIE

Fiul pierdut

Te provoc...

O ora cu tata