Casă Mea se va numi o Casă de Rugăciune

Şi-i învăţa şi zicea: "Oare nu este scris: "Casa Mea se va chema o casă de rugăciune pentru toate neamurile"? Dar voi aţi făcut din ea o peşteră de tâlhari."
MARCU 11:17

"Cine suntem noi să tăiem din Cuvântul lui Dumnezeu, să nu-l rostim întreg?" 

Atunci când o Biserica își pierde dragostea și dorința de rugăciune, ea se poate numi orice altceva, dar nu Casă a lui Dumnezeu. Rugăciunea este modul prin care omul stă de vorba cu Dumnezeu.

Se întâmplă, parcă, din ce în ce mai des să luăm Biblia și să schimbăm cuvintele Scripturii, să le întoarcem pe toate părțile să căutăm în Ea idei care ar spune exact ceea ce am vrea noi să auzim, dar când vine câte un predicator/preot care spune lucrurile "pe față", care se lasă călăuzit de Dumnezeu, arătăm cu degetul înspre el, spunând că nu e bun, sau că e prea dur.

Dacă o cântare nu are puterea de a pune un om în genunchi, în închinare, cântarea respectivă nu e cântată pentru Dumnezeu. Poate să miște mâini, poate să miște capete, poate să miște picioare, poate să te facă să dansezi, dar dacă nu mișcă inimi, cântarea nu e cântată pentru Dumnezeu...cuvinte grele, dar adevărate, am ajuns să avem din ce în ce mai multe "vedete creștine", care nu cântă decât pentru faimă sau renume. Cântări scrise "pe bandă rulantă", una după alta, fără rugăciune în spate, fără experiențe cu Dumnezeu...nu sunt negativist, ci doar realist. 

Spunea un cântăreț creștin în mărturia lui: "Am cântat în Biserici peste 30 de ani, am înregistrat multe CD-uri, mă cunoșteau mulți, însă într-o seară, Dumnezeu mi-a apărut în vis și m-a întrebat: 'când vei începe să cânți și pentru Mine?'" 

(Predică publicată cu aprobarea predicatorului, care a dorit să rămână anonim)

Comentarii

Recomand și următoarele articole:

Esti creștin? Ce înseamnă a fi creștin?

Întoarce-te la faptele tale dintâi

Pilda cu măgarul din fântână