Concentrați pe lucruri care nu sunt pentru noi

Auzim destul de des vorbindu-se despre ceea ce specialiștii cataloghează drept ,,boala secolului'' - depresia. Auzim cum tot mai mulți își pun capăt zilelor din diferite motive. Oamenii se îngrijorează din orice lucru, mare sau mic, lipsuri sau belșug, foame sau îndestulare. Trăim pe pământ dar mereu concentrați pe moarte, mereu cu gândul la acel moment în care va trebui să ne dezlegăm de ceea ce am agonisit toată viață. 

Ne uităm cu jind la ceea ce are cel de lângă noi, iar noi nu reușim să avem, oricât am încerca. Ne considerăm "buni de nimic" dacă nu avem un post mai bun la muncă, dacă nu suntem cunoscuți, dacă cei din jur nu ne plac, uitând că, de fapt, noi suntem piese importante din multe puncte de vedere. Vrem tot mai mult să avem lucruri care nu sunt pentru noi. 

Ne ațintim privirea pe un singur obiectiv, ne îndreptăm înspre el cu greu, fără să ne gândim că și drumul pe care îl avem de parcurs până la țintă e frumos. Ne încăpățânam uneori să ne atingem țelurile, încât nu ne dăm seama că pe lângă noi trec oameni minunați, nu vedem, așa cum am spus, atâtea lucruri frumoase care ne pot creea atâtea amintiri. Amintirile sunt cele care rămân cu noi până la sfârșitul vieții, însă dacă nu le avem, vom rămâne cu gândul că am trecut pe lângă cineva sau ceva, dar eram cu telefonul în mâna sau eram prea concentrați pe acel lucru pe care îl doream, atâția ani, și pe care nici până acum nu îl avem. 

Vrem cu toții vecini mai buni, oraș, țară, lume mai bună, dar nu vrem ca bunătatea să înceapă de la noi. Ne uităm mereu în curtea vecinului și vedem o varză mai mare că a noastră, o roșie mai roșie decât a noastră, etc, iar dacă nu putem să le avem și noi la fel, distrugem ceea ce are vecinul, ne desconsideram atât de mult. Poate e în ADN-ul romanului, să fie nemulțumit, să aspire la mai mult, însă de cele mai multe ori, fericirea e chiar lângă noi, fericirea o găsim și în lucrurile mărunte. 

Lăsând varza vecinului, și concentrându-ne mai mult la noi, vom vedea că avem o viață mai bună decât am crezut, avem sănătate, avem oameni minunați, suntem binecuvântați din multe puncte de vedere, tot ce trebuie să facem este să deschidem ochii și să ne "decuplăm" de la iureșul lumii acesteia. Să ne concentrăm mai mult pe ce avem și nu pe ce ne lipsește, atunci vom vedea cât de bogați suntem de fapt.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Recomand și următoarele articole:

CRIZA vs. SARACIE

Fiul pierdut

O ora cu tata

Increde-te in Dumnezeu