Cand te rogi pentru ploaie tine cont si de noroi

 ,,Înţelepţii sunt cei care ştiu să piardă războaie, ca să câştige pace." (Lawana Blackwell)

 Uneori, ca sa ai parte de lucrul pe care ti-l doresti, e nevoie de multa rabdare, efort si/sau dezamagiri. De multe ori, ca sa ajungi sa dobandesti acel ,,ceva", trebuie sa renunti la un alt ,,ceva". Problema multora dintre noi, nu este faptul ca am pierdut un anume lucru, nu lucrul pierdut ne doare, ci cel mai insuportabil este faptul ca pur si simplu am pierdut, iar asta ne macina si ne face sa nu vedem altceva mai mult. Alexander Graham Bell, spunea: ,,Cand o usa se inchide, o alta se deschide. Dar adesea ne uitam cu atata jind la cea inchisa, incat nu o vedem pe cea care tocmai s-a deschis." 

Daca ne uitam in urma si vedem cate prapastii, cate urcusuri sau coborasuri am avut de infruntat, cate valuri si avalanse de probleme s-au abatut asupra noastra, fara ca noi macar sa le simtim, vom realiza cate razboaie am castigat, cate batalii le-am terminat victoriosi, cat de ocrotiti am fost (si suntem), de mana tare a lui Dumnezeu.

Vrem mereu sa avem, cerem mereu, fara sa oferim in schimb, uneori nici macar un cuvant de multumire. Ne-am obisnuit sa cerem lucruri care costa scump (din punct de vedere spiritual), ne rugam sa primim lucrul respectiv, fara sa tinem cont de cat ne va afecta viata, trairea, umblarea pe Calea Mantuirii. Cand ne dorim un lucru din toata inima, ar trebui sa ne gandim si din punctul asta de vedere, "oare am nevoie de el?" Iar daca chiar avem nevoie, de multe ori, ca sa dobandim acel ceva, avem de infruntat curenti puternici care vin contra noastra, avem de platit mult pentru el, un lucru obtinut usor, fara pret, de cele mai multe ori e fara valoare.

Daca ne rugam pentru ploaie, si Dumnezeu o trimite pana la urma, vom simti bucuria care ne inunda inima, mai ales cand stim ca Dumnezeu ne-a asultat, insa daca ne vom uita mai atent, vom vedea ca exista si o problema, noroiul care se formeaza in urma ploii.

Daca raspunsul la o rugaciune, la o cerere, a intarziat, poate fi pentru ca inca nu esti pregatit sa infrunti "noroiul", sau poate fi pentru a te proteja de murdaria pe care noroiul o poate lasa pe hainele tale.

Atunci cand te rogi pentru ploaie, tine cont si de noroi, nu lasa gandurile sa te descurajeze, sa te faca sa crezi ca Dumnezeu te-a uitat, sau ca nu esti bun de nimic. Dumnezeu nu a creat oameni "buni de nimic". Cand vezi ca raspunsul nu vine, intarzie, poate fi pentru ca ai haine curate, esti cineva, esti un lucru pretios in mainile lui Dumnezeu, iar El nu vrea sa te lase sa te murdaresti.

Cand te rogi pentru ceva, priveste la acel "ceva" din toate unghiurile, masoara, cantareste, vezi daca te ajuta sa cresti, te tine in loc, sau te trage inapoi, in jos. Fi gata sa renunti daca nu e pentru tine, nu te lega strans de nimic, cu cat te legi mai putin de lucrurile pamantesti, cu atat iti va fi mai usor sa te legi de Dumnezeu, cu cat tii mai strans de funia de care sunt prinse avutiile tale, cu atat iti e mai greu sa te apropii de Dumnezeu.

Comentarii

Recomand și următoarele articole:

CRIZA vs. SARACIE

Fiul pierdut

O ora cu tata

Increde-te in Dumnezeu