Vaca din grădină

În cartea ,,600 Istorioare Religioase", scrisă de preotul Iosif Trifa, o carte în care sunt scrise diferite ,,istorioare", așa cum spune și titlul, despre care el a auzit sau unele pe care le-a și trăit, este o întâmplare care m-a făcut să mă gândesc la relația dintre Biserică și noi, simpli membrii sau slujitori.

,,Se spune că odată, o vacă a intrat în grădina unui mare învățat al vremurilor de mai demult și făcea mare pagubă. Când a văzut vaca, învățatul își puse ochelarii pe ochi și a început să caute să vadă pe unde ar fi putut intra vaca în grădina lui, cercetă fiecare colțișor, fiecare metru de gard să găsească ruptura, problema care i-a permis animalului să intre, în timp ce vaca își vedea liniștită de treabă. Nu după mult timp veni și soția sa. Această luă un par și fără să stea pe gânduri scoase vaca din grădină...''

O întâmplare pe care o putem interpreta în diferite moduri, putem spune că atât învățatul a procedat corect, pentru că a încercat să repare de la rădăcina problema, cât și soția sa, pentru că înainte de a investiga, a stopat răul produs. Însă problema este că de prea multe ori noi procedăm în același mod, punem atât de mult accent pe cauză și nu încercam să stopăm efectul, în biserici se predica mereu despre cum a pătruns păcatul în lume, în loc să punem accentul pe scoaterea păcatelor din viețile noastre.

Comentarii

Recomand și următoarele articole:

Esti creștin? Ce înseamnă a fi creștin?

Întoarce-te la faptele tale dintâi

12. Izolati in Romania - Catunul Cornetea, judetul Maramures