Iertat de doua ori - Harold Morris

    Oamenii obişnuiţi pot da de necazuri foarte mari, ne avertizează Harold Morris care, în liceu, şi-a ales greşit prietenii şi a ajuns la 29 de ani în închisoare având de ispăşit două condamnări pe viaţă.
Citind istoria vieţii lui veţi afla despre ororile vieţii din închisoare şi despre familia lui care a crezut în el şi i-a transmis mesajul plin de speranţă al credinţei în Isus Cristos. Printre lacrimi, într-o celulă infestată de gândaci, Morris a căzut pe genunchi şi şi-a deschis inima Salvatorului.
     Au urmat lungul drum al uceniciei şi numeroase ocazii de a-L sluji pe Dumnezeu în penitenciar, înainte de eliberarea din închisoare.
     Mărturia acestui fost deţinut i-a încurajat pe mulţi sănu se joace cu viaţa lor, ci să şi-o dedice lui Dumnezeu, iar istoria lui captivantă va continua să-i influenţeze pe adolescenţi şi pe părinţi.
     Iată ce spune cunoscutul autor şi psiholog Dr. James Dobson despre autorul acestei cărţi şi mesajul cuprins în această carte:
Harold Morris mi-a devenit un prieten apropiat, un frate de credinţă şi un colaborator preţios în eforturile noastre de a ajuta familia. Recent am avut ocazia să-l aud pe viu povestindu-şi viaţa părinţilor şi copiilor din biserica mea.
    Sala de 2500 de locuri a fost arhiplină şi, cât timp a vorbit, s-a păstrat o tăcere totală. Apoi l-am auzit pe Harold întrebând auditoriul dacă ştie ce înseamnă să te trezeşti la ora trei noaptea şi să te uiţi pierdut la tavan, copleşit de sentimente de vinovăţie şi regret pentru ce ai făcut. Sau dacă ştie ce înseamnă să nu poţi adormi seara, datorită păcatelor din trecut. Biserica a rămas tăcută, iar el a continuat explicându-le tinerilor că hotărârile greşite, acţiunile şi gândurile păcătoase pot fi iertate, că şi ei pot obţine eliberarea de păcatele trecutului, că şi ei pot descoperi, aşa cum a făcut-o şi el, într-o celulă infestată cu gândaci, puterea transformatoare a lui Isus Cristos. La sfârşit Harold le-a cerut tinerilor care aveau asemenea probleme să vină în faţă pentru o rugăciune de pocăinţă şi consacrare pentru Dumnezeu. Adolescenţi din toate colţurile sălii s-au ridicat şi au păşit în faţă ca să-l cunoască mai îndeaproape pe Harold ... şi pe Salvatorul lor. A fost un moment memorabil în viaţa acestui om unic în felul lui. Am vorbit pe îndelete cu Harold despre lucrarea pe care o desfăşoară şi motivele care-l determină să o facă şi am înţeles care este forţa care-l împinge înainte: o dorinţă fierbinte să-şi slujească Salvatorul şi să-i ajute pe alţii să evite capcanele în care a căzut el şi lungul drum al umilinţei pe care l-a parcurs puşcăriaşul cu numărul 62345. Sper ca nimeni dintre noi să nu afle, pe propria piele, ce înseamnă să fii îmbrăcat în haine vărgate, tuns şi aruncat în spatele unor gratii unde să-ţi petreci tot restul vieţii. Dar milioane de adolescenţi şi tineri se află într-o altă închisoare ... a păcatului. Sunt robii alcoolului, ai tutunului şi drogurilor, ai imoralităţii şi dorinţei nesăbuite de a obţine plăcerea cu orice preţ. Harold Morris vrea să spună tuturor acestor oameni că Isus Cristos este Cel care i-a smuls lanţurile şi l-a eliberat. Mesajul său este un mesaj al speranţei pentru o lume disperată.
Harold Morris a început să scrie în anul 1984, când a fost diagnosticat cu un cancer în fază terminală. El a vrut să îşi folosească ultimele luni de viaţă pentru a împărtăşi şi altora povestea vieţii sale: acuzat pe nedrept de atac armat şi crimă la vârsta de 29 de ani, el a petrecut următorii nouă ani din viaţa sa în spatele gratiilor, luptând pentru supravieţuire în ceea ce era cunoscută ca cea mai rea închisoare din Statele Unite: Georgia State Penitentiary. Dar în închisoare el a găsit ceva neaşteptat: a găsit speranţa.
După aproape un deceniu în spatele gratiilor, Harold Morris a fost eliberat condiţionat în 1978. Într-un final a dobândit o comutare a pedepsei şi reprimirea tuturor drepturilor şi libertăţilor civile în anul 1981, cu o zi înainte de absolvirea unui colegiu creştin.
    Liber din nou, el şi-a dedicat viaţa misiunii de a vorbi în faţa a milioane de oameni în Statele Unite şi în jurul lumii despre pericolele drogurilor, alcoolului şi a prieteniilor rele - chiar lucrurile care l-au adus pe el în puşcărie. Ani de zile el şi-a împărtăşit istorisirea tragică, subliniind importanţa de a face alegeri corecte cât mai devreme în viaţă.
    În 1991, la treisprezece ani de la eliberarea sa din închisoare, Harold Morris a primit Vice Presidential Humanitarian Award of Honor, în Washington D.C. pentru contribuţia sa adusă în vieţile tinerilor şi a deţinuţilor.
Harold Morris a produs şi un material video, cu titlul Twice Pardoned transmis în peste 60 dintre marile oraşe ale S.U.A. şi care tratează materialul prezentat în cartea sa The Law of the Harvest. Actualmente el locuieşte în Atlanta, Georgia.

Comentarii

Recomand și următoarele articole:

Esti creștin? Ce înseamnă a fi creștin?

Întoarce-te la faptele tale dintâi

12. Izolati in Romania - Catunul Cornetea, judetul Maramures