Fabiola sau Biserica din Catacombe - Cardinal Wiesman


      Romanul prezintă povestea unor creştini adevăraţi, fiind o lectură clasică recomandată pentru întărirea în credinţă a cititorului. Cardinalul Wiseman oferă în lucrarea sa posibilitatea întoarcerii în timp, într-una dintre cele mai crunte perioade de persecuţie din istoria Bisericii, reunind vieţile şi martirajele unor sfinţi celebri precum Agnes, Sebastian, Pancraţiu şi alţii.
      Fabiola este o păgână, verişoara Sfintei Agnes. Ea are trei sclave, dar nici nu se gândea că Syra, sclava ei cea mai supusă, ar fi creştină. Paginile romanului oferă conexiuni surprinzătoare între personaje. Dumnezeu însuşi este un personaj al romanului, manifestându-şi dreptatea asupra tiranilor, şi mila asupra celor care îi slujesc Lui. Lectura romanului oferă o lecţie de istorie despre catacombe, despre martiri, despre începutul Bisericii lui Hristos. 
Autorul romanului s-a născut la Sevillia, la 2 august 1802, şi a murit la Londra, la 15 februarie 1865. Cursul vieţii l-a dus la Roma, la doar 26 de ani devenind rectorul Colegiului englez. În 1850 a intrat în Colegiul Cardinalilor.

Comentarii

Recomand și următoarele articole:

CRIZA vs. SARACIE

Fiul pierdut

O ora cu tata

Increde-te in Dumnezeu