Tu cum iti imparti timpul?

Ascultam un mesaj al fratelui Simon Vlasin intitulat: "Mai avem noi nevoie de pocainta?" (il poti asculta si tu apasand pe titlul anterior) in care a folosit o fraza care m-a pus pe ganduri: "sunt multi parinti care, in timp ce stau cu ochii in televizoare, nu stiu ca pruncii lor merg in iad...". Acum mai adaug ceva pe langa cele spuse de fratele Simon: In timp ce unii sunt "obsedati" de selfie-uri si isi posteaza toata viata pe facebook sau instagram, in timp ce sunt "robiti" de tehnlogie si absorbiti de cum arata, atatia oameni din jurul lor merg inspre iad, unii pornesc chiar de langa noi... nu sunt in masura sa invat pe nimeni cum ar trebui sa isi imparta timpul, sau cum sa isi petreaca "timpul liber", insa cred ca de cele mai multe ori nu valorificam atat cat ar trebui momentele ce le traim acum. 

Viata trece si ne vom trezi la sfarsit de drum ca nu ne-am facut timp pentru a face altceva decat sa stam cu capul in telefoane, sa facem si sa refacem aceleasi poze mereu, fara sa ne uitam ca pe langa noi trec atatea momente frumoase, cu care nu ne vom mai intalni niciodata, pot trece pe langa noi oameni care au nevoie de ajutor dar noi suntem atat de "concentrati" sa postam la fiecare poza "citate crestine despre iubire" incat uitam sa iubim, suntem atat captati de ceea ce internetul ne ofera incat uitam sa ne gandim la realitatea in care traim. 

As vrea sa te indemn ca acum, cand ai 20, 40, 70 de ani sa te gandesti la cum iti traiesti viata, cu telefonul in mana, asteptand viitorul sau cu capul ridicat, traind prezentul? Ziua de maine e un mister iar cea de ieri e istorie. Traieste azi si acorda-i timpul tau lui Dumnezeu, El te va invata sa il imparti corect.

Ca un exemplu la ceea ce am spus mai sus,  as vrea sa scriu despre un anumit studiu facut in urma cu cativa ani care spun adevarul dureros despre noi. Rezultatul acestui studiu este urmatorul:

In medie, un om traieste aproximativ 70-80 de ani. In toti acesti ani, el isi imparte timpul in diferite etape. In cele ce urmeaza am sa scriu despre cele cateva moduri pe care cei care au facut studiul respectiv le-au dat ca exemple:
Sondajul urmator a fost facut in urma cu mai multi ani, de atunci s-au mai schimbat unele cifre:
- Petrecem in jur de 40 de minute pe zi la telefon (asta era in trecut, acum suntem mult mai multe ore cu telefonul in mana decat atunci); asta insemnand 20 de ore pe luna; 10 zile pe an; 2 ani din viata.
- Petrecem in jur de o ora pe zi in baie; asta insemnand 30 de ore pe luna; 15 zile pe an; 3 ani din viata.
- Petrecem in jur de 26 de minute pe zi imbracandu-ne, adica 13 ore pe luna; 7 zile pe an; Un an din viata.
- Petrecem in jur de 3 ore pe zi la TV; adica 90 de ore pe luna; 45 de zile pe an; 9 ani din viata.
- Petrecem in jur de 5 ore pe zi la calculator; adica 150 de ore pe luna; 75 de zile pe an; 15 ani din viata.
Iar acum urmeaza adevarul crud despre noi, cei care ne numim crestini si urmasi ai lui Hristos:
- Petrecem mai putin de 10 minute pe zi in prezenta lui Dumnezeu; adica mai putin de 60 de ore pe luna; mai putin de 3 zile pe an; mai putin de 7 luni din viata.
Tu cat timp acorzi Aceluia care a creeat timpul, Aceluia pentru care o secunda e ca si o mie de ani si o mie de ani sunt ca o secunda...?

Repet, acest sondaj doar "aproximeaza" rezultatele, daca tu te consideri in cealalta "tabara", a celor corecti, Dumnezeu sa te binecuvinteze!

Acum la incheiere as vrea sa iti las un alt mesaj pe care l-am primit pe telefon:

"Daca vrei sa stii cat valoreaza:
…Un an - intreaba un student care a repetat un an de studiu.
... O luna - intreaba o mama care a nascut un copil cu o luna mai devreme.
…O saptamana - intreaba un editor al unui ziar saptamanal.
…O ora - intreaba doi indragostiti care asteapta sa se intalneasca.
…Un minut - intreaba pe cineva care tocmai a pierdut trenul.
…O secunda - intreaba un sofer care a reusitsa sa evite un accident.
…O sutime - intreaba un atlet care a obtinut medalia de argint la Olimpiada.
Pretuieste fiecare moment! Aminteste-ti ca timpul nu asteapta!"

Comentarii

Recomand și următoarele articole:

CRIZA vs. SARACIE

Fiul pierdut

O ora cu tata

Increde-te in Dumnezeu