Nick Vujicic - Viata fara membre


Nicholas James Vujicic s-a nascut pe 4 decembrie 1982 in Melborne Australia. Astazi este recunoscut ca cel mai deosebit predicator si vorbitor motivational. Pana sa ajunga in aceasta postura, Nick Vujicic a traversat momente dificile incepand din copilarie. El s-a nascut cu o afectiune rara numita tetra-amelia caracterizata prin absenta celor patru membre, in schimb insa beneficiind de un piciorus cu ajutorul caruia scrie, inoata si tasteaza. Nu a existat vreun motiv medical pentru care s-a nascut in acest fel, dar cu toate acestea, parintii incercau sa pastreze situatia sub puterea calmului, oferindu-i posibilitatea lui Nick sa traiasca la cote maxime. La varsta de 8 ani, depresia a inceput sa incolteasca astfel incat, Nick nu vedea nicio speranta pentru viata lui, iar la 10 ani el a incercat chiar sa se sinucida. La varsta de 13 ani, Nick s-a ranit la picior, moment in care a decis sa se concentreze inspre multitudinea abilitatilor, nu a dezabilitatilor. Atunci cand Nick avea 14 ani, parintii au decis sa se mute in SUA, iar la 15 anii, Nick si-a dedicat viata lui Isus- moment care i-a deschis o poarta inspre o noua calatorie. Mai tarziu, dupa ce a primit un sfat din partea unui administrator al scolii, Nick a inceput sa vorbeasca in diferite scoli despre credinta si biruinta. Primele lui conferinte le-a sustinut in fata unor studenti, iar rezultatele discursului sau l-a motivat sa calatoreasca peste tot prin lume si sa incurajeze oamenii sa-L urmeze pe Isus. La varsta de 17 ani, Nick si-a acceptat handicapul si a inceput propria organizatie non-profit Viata fara membre (Life without limbs).

Fiind constient de nevoia de iubire si de speranta a oamenilor, Nick Vujicic a sustinut multe conferinte si a vorbit la multe intruniri. Scopul sau este de a incuraja tinerii sa-si depaseasca propriile greutati si provocari si ii indeamna sa se concentreze asupra scopului si a traiectoriei vietii pentru a trai o viata buna. Chiar daca situatia fizica l-a determinat sa nu mai creada ca intr-o zi se va casatori, in 2008 Nick Vujicic si-a intalnit printesa Kanae Miyahara impreuna cu care si-a intemeiat o familie.

Dumnezeu a binecuvantat familia lor si le-a daruit diu copilasi care pot sa beneficieze din plin de dragostea parinteasca. Chiar daca Nick ar putea sa isi petreaca viata izolare si in deznadeje, el alege sa fie diferit si prin modul de a se raporta la viata. Astfel ca printre multe altele activitati pe care le desfasoara zilnic, Nick Vujicic si-a dedicat o parte a timpului scriind carti prin care poate sa incurajeze pe orice cititor. Cartile traduse pana acum in limba romana sunt: Viata fara limite si De neoprit.

"Dumnezeu ma iubeste, nu pentru ce as putea sa fac pentru El ci pentru ceea ce fac..." Mai jos poti asculta un scurt mesaj despre cine este si ce face pentru a incuraja pe altii.

Comentarii

Recomand și următoarele articole:

Esti creștin? Ce înseamnă a fi creștin?

Întoarce-te la faptele tale dintâi

12. Izolati in Romania - Catunul Cornetea, judetul Maramures