Darul neterminat - Dan Walsh

AR PUTEA OARE UN DAR DIN TRECUT SĂ VINDECE O INIMĂ ZDROBITĂ? 

Ian Collins este un bătrân rămas fără fiul său. Patrick Collins este un băiețel rămas fără tată. Pe lista de cadouri pe care și-ar dori să le primească de Crăciun, Patrick a trecut doar trei lucruri. Își dorește ca cei din armată să-l găsească pe tatăl său. Își dorește să plece din casa bunicului său. Și își mai dorește soldatul de lemn, prăfuit, din podul bunicului - un obiect pe care îi este interzis să-l atingă. 

Romanul "Darul neterminat", a cărui acțiune se desfășoară în luna decembrie a anului 1943, este povestea captivantă a unei familii ce are nevoie de iertare. Cu farmecul său simplu, cartea ne amintește despre lucrurile mici care au puterea de a schimba dramatic inima unui om - rugăciunile unui băiețel, o cutie de pantofi plină cu scrisori de dragoste, chiar și un soldat sculptat doar pe jumătate și demult uitat. O povestire nostalgică despre împăcare ce vă va atinge inima! 

Un roman pe care merită să-l aveți în bibliotecă! Cartea lui Dan Walsh este o povestire emoționantă despre răscumpărare și iertare. Nu am putut să o mai las din mână și m-a făcut să plâng, ceea ce nu e tocmai ușor." (Colleen Coble, autoarea cărții Rock Harbor și a seriei Lonestar).

Cateva cuvinte despre carte:

Un roman emotionant in care personaj principal este Patrick, un baietel de 7 ani care, din nefericire, isi pierde mama intr-un tragic accident de masina. Cand cei de la asistenta sociala, domnisoara Katherine Townsend, mai exact, il duce pe Patrick in casa bunicului - tatal tatalui sau, Ian Collins, pe numele sau - el nu stie ceea cine va urma sa intalneasca, pentru ca, dupa cum e descris si in carte, nu a avut aproape deloc tangenta cu bunicii inainte de nefericitul eveniment.

In timp ce tatal sau - Shawn Collins - este in armata, fiind pilot, Patrick asteapta cu nerabdare ziua in care va veni sa il ia din casa bunicului.

Datorita incapatanarii, arogantei si rautatii de care Ian Collins da dovada, il lasa pe baietel cu un gust amar...el gaseste puterea de a ramane calm, de a nu se speria de furia bunicului, in fotografia cu parintii sai care o aseaza in camera in care el era "cazat", simtind de multe ori cum cei doi - parintii lui - ii dau sfaturi.

Atunci cand Patrick gaseste in podul casei bunicului un soldat din lemn sculptat doar pe jumatate, stie exact ca acesta e lucrul pe care si-l doreste de Craciun, pe langa dorinta de a pleca din casa bunicului. Fiecare tentativa de a-i cere bunicului soldatul de lemn, s-a terminat cu nervi intinsi la maxim din partea lui Ian Collins, insa ultima data cand era gata sa "incheie o afacere cu el", sa ii dea chiar banii de buzunar pe care ii facuse din curatatul zapezii, cei 5 dolari, s-a terminat cu fuga lui Patrick pe strazile inghetate ale orasului. In incercarea de a gasi un telefon public pentru a lua legatura cu cea care ii devenise o prietena baietelului, domnisoara Townsend, ajunge sa adoarma intr-un colt acoperit de cartoane, aproape inghetat. Era o noapte foarte racoroasa, viscol, zapada ce acoperea strada vazand cu ochii. Insa Ezra Jeffries, care cauta prin tomberoane cate ceva "de-ale gurii" auzi scancetele care veneau de sub cartoane, il lua pe Patrick in brate si il duse la el acasa, iar  familia "de culoare" s-a ingrijit de el cum putu mai bine. Dupa cateva ore de somn, isi reveni si se uita buimacit in jur.

Intre timp, in casa lui Ian Collins, care deja se simti vinovat pentru tratamentul acordat nepotului sau, politia facea promisiuni ca il va gasi pe micutul fugar viu si nevatamat, cu toate ca daca adormise pe undeva pe strada, parea cam imposibil de a fi gasit in viata, insa promisiunea recompensei de 5 mii de dolari a bunicului lui Patrick, ii facea pe politisti sa priveasca numai partea pozitiva.
...

Mai multe detalii le poti afla in carte. Merita citita. Are in ea cam de toate.

Comentarii

Recomand și următoarele articole:

CRIZA vs. SARACIE

Fiul pierdut

O ora cu tata

Increde-te in Dumnezeu