Daruire (si) in incercare

Urmatoarea intamplare este o intamplare adevarata.

      Se spune ca in urma cu mai multi ani, inainte ca "google translate" sau "Biblia online" sa apara, un om si-a daruit toata viata lui Dumnezeu, si-a pus in folosul Sau toata priceperea pe care el o avea, asa cum si noi ar trebui sa facem. Nu stia sa faca multe, insa cunostea destul de bine o anumita limba dintr-o tara din Asia. Dupa ce facuse lui Dumnezeu aceasta promisiune, si anume ca va face tot ceea ce El ii va cere, a primit urmatoarea revelatie din partea Domnului: Oamenii din tara a carei limbi el o cunostea, nu aveau o Biblie tradusa in limba respectiva, ce ar fi sa se apuce sa traduca fiecare carte, capitol, verset, cuvant din limba engleza, astfel sa ajute pe oamenii care vor sa-L cunoasca pe Dumnezeu. Zis si facut, s-a apucat de tradus Biblia, a lucrat cu dragoste, a tradus fiecare cuvant si l-a asternut pe hartii, l-a scris de mana. A lucrat in jur de 30 de ani la aceasta traducere. Totul era bine pus la punct. Singurele hartii pe care a scris Biblia insa a tinut-o intr-o biblioteca pe care el o avea, pentru ca in vremea respectiva nu existau imprimante si xerox-uri. Intr-o dimineata, pe cand a ajuns aproape de cladirea in care se afla si biblioteca sa, a vazut flacari iesind din incaperea in care el isi tinea cartile. Un incendiu a cuprins si a ars tot ce a stat in cale. Gandul nu i-a zburat la alte carti, insa si-a pus mainile in cap cand s-a gandit la cei aproape 30 de ani pe care el i-a petrecut incercand sa faca ceea ce credea el ca trebuia facut, fiecare pagina scrisa de mana, cu stiloul. In acel moment a cazut in genunchi cuprins de dezamagire. "30 de ani, Doamne, 30 de ani de munca, daruire si dragoste..." au fost singurele cuvinte pe care el a reusit sa le spuna printre lacrimi. A stat putin acolo in fata cladirii, cu fata in palme, privind cum pompierii incercau sa stinga focul ce ii cuprinsese biblioteca...ceea ce nu a fost distrus de foc, a fost distrus de apa pe care pompierii au aruncat-o peste flacari. Dar, stand acolo jos, si-a adus aminte de promisiunea pe care el o facuse lui Dumnezeu in urma cu multi ani...a promis atunci ca va sta la dispozitia lui Dumnezeu si in incercare...s-a ridicat in picioare, s-a uitat in sus si a zis: "Doamne, ma voi apuca din nou de tradus Biblia, si daca si de data asta voi pierde tot, voi incepe iar si iar...".
      Dupa acel incendiu, a inceput iar sa traduca Biblia, au trecut aproape 20 de ani de data aceasta, insa a reusit sa o traduca pe toata. Datorita acelui om, care s-a ridicat atunci cand si-a vazut munca de 30 de ani mistuita de foc, s-au intors la Dumnezeu mii de oameni din Asia.

Acum iti pun o intrebare, care e lucrul la care te pricepi cel mai bine si cat timp il pui in folosul lui Dumnezeu? Cei mai multi dintre noi lucram pentru Domnul un an, doi, cinci si nu vedem niciun rezultat, dupa care renuntam, incercand sa dam vina pe cei carora nu le place munca noastra, inainte de a ne gandi ca in acea munca poate nu e suficienta daruire, suficienta dragoste sau e prea multa ingamfare...

Comentarii

Recomand și următoarele articole:

Esti creștin? Ce înseamnă a fi creștin?

Întoarce-te la faptele tale dintâi

12. Izolati in Romania - Catunul Cornetea, judetul Maramures