Vreau sa fiu un smartphone

Am primit astazi un email de la un prieten (Catalin Pandele) in care scria  intamplarea urmatoare, nu stiu daca chiar s-a intamplat sau nu, insa mi s-a parut interesant.

Telefoanele mobile, facebook-ul sau alte retele "de socializare", jocurile video etc, au devenit atat de captivante, incat uitam sa mai traim realitatea de langa noi, viata fuge si noi in loc sa ne bucuram de fiecare moment pe care l-am primit, traim viata altora, traim cu capul in telefoane fara sa ne mai pese de nimic altceva. Vizioneaza videoclipul de mai sus si fa legatura cu intamplarea de mai jos (si cu viata ta):

"Seara, dupa cina, o profesoara incepe sa corecteze temele facute de elevii ei. Sotul ei e in aceeasi camera, are telefonul in fata si joaca ,,Candy Crush Saga”. Dupa ce a terminat de citit ultima tema, femeia a inceput sa planga. 
Sotul ei a intrebat-o ce s-a intamplat, ea a explicat: Ieri am dat o tema elevilor mei de clasa I, tema era ca ei sa scrie ceva pe acest subiect: Dorinta mea. Ultima m-a facut sa plang. Asculta ce a scris:
Dorinta mea este sa devin un smartphone. Parintii mei isi iubesc telefoanele mobile foarte mult. Le pasa atat de mult de ele incat uneori uita sa ma mai iubeasca pe mine.  
Cand tata vine obosit de la serviciu are timp pentru a sta pe mobil, dar nu mai are timp si pentru mine. 
Daca parintilor le suna mobilul, acestia aud imediat si fug sa raspunda. Daca eu plang se joaca in continuare pe telefon, pe mine nu ma aude nimeni. 
Se joaca tot felul de jocuri pe telefon, dar cu mine nu vor sa se joace niciodata, nu ma asculta niciodata, nici macar atunci cand le spun ceva important. Asa ca, da, dorinta mea este sa devin un smartphone.
Dupa ce a citit cu voce tare tema, sotul a intrebat: Cine a scris asta?
Profesoara s-a uitat la el si i-a raspuns: Fiul nostru."

Si in incheiere, spun ce spunea un predicator:
"Problema zilelor noastre e ca exista tot mai multe SMART phones (telefoane destepte) si  tot mai putini "SMART peoples..."

Comentarii

Recomand și următoarele articole:

CRIZA vs. SARACIE

Fiul pierdut

O ora cu tata

Increde-te in Dumnezeu