...si ce-am ajuns!

Am ajuns sa rugam pe oameni sa vina la Biserica sa asculte Cuvantul lui Dumnezeu, pentru ca prin viata si trairea noastra nu ii mai putem face curiosi de ceea ce se intampla acolo. E adevarat ca Biserica nu mantuieste pe nimeni, dar nici faptul ca tu (si eu) nu le spunem despre dragostea si bunatatea lui Dumnezeu nu ii ajuta cu nimic. Daca tu nu poti sa deschizi gura sa le vorbesti oamenilor despre ceea ce Dumnezeu a facut pentru ei, lasa macar ca trairea ta sa le vorbeasca. (Vezi Luca 19:40)

Am ajuns sa facem ce face lumea doar ca sa ne putem integra si noi in societate, sa fim si noi bine-vazuti, sa placcem celor din jurul nostru, fara sa ne gandim ca fiecare astfel de fapta, nepasare, gluma fara rost, este o alta palma peste obrazul Domnului nostru Isus Hristos. 

Am ajuns sa nu mai ne fie rusine de nimeni si nimic. Daca ne spune un "batran al adunarii"  un lucru care nu e pe placul nostru, sau ne atrage atentia ca nu ne comportam cum ar trebui, nu mai ne e rusine sa ridicam tonul si sa ii spunem sa isi vada de treaba lui. Sunt doua tipuri de rusine, una buna iar alta rea. Rusinea "rea" e atunci cand ne e rusine sa vorbim despre Dumnezeu, ne e rusine sa refuzam un lucru rau. Rusinea "buna" e atunci cand ne e rusine de de pacatele si lucrurile rele din vietile noastre, ne e rusine sa intoarcem vorba, ne e rusine sa facem anumite fapte care nu sunt pe placul Domnului. (Vezi Daniel 9:8).

Am ajuns sa facem afise mari, evanghelizari peste evanghelizari, concerte crestine, am ajuns sa schimbam atat de mult conceptul de LAUDA si de INCHINARE, incat daca te uiti intr-o Biserica in care acest mod e activ, nu faci diferenta intre un club si o CASA A LUI DUMNEZEU. Ce rol au LUMINILE? Cu ce te ajuta sa te aropii de Dumnezeu? E o mare diferenta intre starea pe care o simti atunci si apropierea de Dumnezeu. Am citit un articol legat de "LAUDA SI INCHINARE", pe care il voi posta si eu in zilele urmatoare. Prin asta nu vreau sa fiu impotriva nimanui. Personal, pentru mine LAUNA SI INCHINARE e cu totul altceva decat ceea ce se intelege si se practica azi. 

Am ajuns sa fim atat de prinsi de mersul lumii si de ofertele Celui Rau (care se foloseste pana si de Biblie ca sa ne duca in eroare), incat uitam ca scopul nostru nu e sa fim mai "tari" decat cel de langa noi, scopul nostru e asta: daca noi suntem mai buni ca altul, sa il ajutam sa fie la fel de bun (daca nu si mai bun) ca si noi. Spunea cineva: "Singurul moment cand ai voie sa te uiti de sus la cineva este doar atunci cand te apleci inspre el sa il ajuti sa urce langa tine..."

Am ajuns sa traim pocainta cu atata libertate incat am largit calea mantuirii pana acolo incat sa ne incapa si casele si masinile, si carutele cu bani si atatea lucruri. De exemplu, sa presupunem prin absurd ca pana acum latimea caii mantuirii a fost de un metru, si am fost de acord cu acesta limita,  dupa ne-am cumparat o masina care are latimea de 1,5m, am spus ca acei 0,5m sunt nimic, pe urma ne-am luat un camion (pentru a ne duce bogatiile) care are 3m, spunem noi ca pentru inca un metru nu se supara Dumnezeu...dupa asta ne-am facut o casa de 50m, pe care ne chinuim sa o tragem dupa noi pe calea asta spunand ca nu  e pacat...si uite-asa am ajuns sa incercam sa largim aceasta cale pana la 100m crezand ca "e ok". Asta e amagire, pentru ca Dumnezeu nu schimba ce a spus doar pentru a ma lasa pe mine sau pe tine sa traiesti cum vrei. Calea ramane aceeasi. Si calea aceea largita te duce undeva, dar nu in Rai. (Vezi Matei 7:13-14).

Am ajuns sa uram pe cineva care spune adevarul doar pentru ca nu spune ce ne place sa auzim. 

Pentru anul 2018 ia hotarari noi, fa ce vrei, traieste cum vrei, aduna cat vrei, dar nu uita ca vei da socoteala pentru fiecare lucru (vezi Eclesiastul 11:9), si sa nu ne amagim singuri crezand ca in fata lui Dumnezeu va fi un cantar de fapte care va decide daca mergem in Rai sau in iad, daca avem 50 de fapte rele si 51 de fapte bune, suntem "buni de rai"...Biblia spune clar, NIMIC INTINAT nu va intra in imparatia lui Dumnezeu. (Vezi 1 Corinteni 6:9-10...etc)

Comentarii

Recomand și următoarele articole:

CRIZA vs. SARACIE

Fiul pierdut

O ora cu tata

Increde-te in Dumnezeu