Nu-ti pierde credinta, Dumnezeu este cu noi

"Suntem oameni si gresim..." spune o vorba din popor. "A gresi e omeneste..." spune alta. Problema cu vorbele astea este ca nu doar "vorba" spune ci in primul rand e Cel Rau care ne pune in minte lucrul asta, iar noi, bazandu-ne pe ideea ca Dumnezeu ne protejeaza , spunem ca putem face ce vrem cu viata noastra.

Satan sta la panda si cauta, cauta mereu...se uita prin Biserica se uita in viata de familie, se uita in viata personala a fiecaruia si te vede pe tine (si pe mine) o prada usoara, te studiaza putin sa iti vada punctele slabe. Dupa ce te cunoaste indeajuns, in timp ce tu stai linistit, crezand ca esti puternic si poti sa birui pe Cel Rau, el da lovitura, arunca o sageata: o boala grava, o problema in viata de familie, o problema financiara...iar tu nu intelegi ce te-a lovit.

Loviturile lui Satan au ca scop primar sa te puna la pamant si sa te faca sa ridici pumnul in sus inspre Dumnezeu, sa strigi: "de ce eu?", sa strigi "ce ai, Doamne, cu mine?" sau "esti un Dumnezeu caruia nu ii pasa de mine..." Cand ai ajuns sa spui lucrul acesta, deja Satan rade si spune: "ha, inca unul pe care l-am castigat...". Dar el nu a terminat inca, dupa ce te-a lovit fizic, continua cu loviturile si trece mai departe, incepe sa lucreze la mintea ta si iti spune: "haha! Dumnezeu? Ia incearca sa rezolvi singur problemele, sa vezi ca nu ai nevoie de El ca sa treci de bariera asta..." Si tu incerci, nu reusesti pt ca lupti sa-I arati lui Dumnezeu ca poti si singur...pe urma, Satan vine iar cu o problema, poate cineva drag a avut un accident...si spune: "Vezi, Dumnezeu iti da doar palme...?" Si asa ajung cei mai multi sa cada de pe calea asta si caderea lor trag in jos si pe altii...

Dar dragostea lui Dumnezeu e atat de mare incat o simtim chiar si atunci cand avem probleme, lipsuri, neajunsuri, etc...ne ia in brate, ne ridica de jos cu blandete, ne priveste in ochi si ne spune: noi nu am fost facuti sa stam cu capul in pamant, cu ochii atintiti inspre pamantul asta negru de sub picioare...ne spune ca Si-a dat Singurul Fiu sa moara pentru noi ca noi sa inaintam, chiar si asa, cu probleme, cu boli...

Atunci incepi sa faci un pas, inca unul, inca unul, incet, si vezi ca poti sa inaintezi, poti sa mergi mai departe...te uiti inapoi si iti vine in minte: "mai, dar unde sunt sagetile care imi erau infipte in spate? Nu mai sunt acolo?" Te intorci si le vezi, sunt tot acolo dar inca mai ai putere sa inaintezi, cu cat iti pui mai mult increderea in Dumnezeu, cu atat durerea fiecarei sageti e mai suportabila, e mai "anesteziata".

Asadar, te indemn ca inainte sa arunci vina problemelor tale inspre Dumnezeu, gandeste-te la lucrurile acestea: 
- Poate ca esti cazut si trantit la pamant, dar nu esti niciodata zdrobit, atata timp cat ti-a mai ramas credinta.
- Poate ca nu mai ai speranta de a te vindeca, dar poti avea speranta ca vei trai vesnic dupa moarte.
- Poate ca medicii iti spun ca nu mai e nimic de facut, iti spun ca mai ai cateva luni/zile/ore, dar Dumnezeu are ultimul cuvant.
- Poate ca Satan a castigat cateva lupte in viata ta, dar nu a castigat inca razboiul.
- Poate ca nu ai bani suficienti, dar ai ce sa mananci si sa imbraci.
- Poate ca esti dat la o parte din societate, dar niciodata nu esti abandonat.
- Poate ca esti tintuit la pat sau in scaun cu rotile dar in ochii lui Dumnezeu nu esti paralizat, exact ca si in cazul lui Lazar, care era mort in ochii lumii, dar in ochii lui Dumnezeu el dormea.

Comentarii

Recomand și următoarele articole:

CRIZA vs. SARACIE

Fiul pierdut

O ora cu tata

Increde-te in Dumnezeu