Ochelarii - materiali si spirituali

      In urma cu ceva timp, la scoala, profesorul ne-a cerut sa gasim 3 idei din punct de vedere spiritual al unui lucru obisnuit pe care il vedem/utilizam zilnic. Acel cuvant a fost "ochelari". In timp ce toti cei aproximativ 70 de elevi scriam, ma gandeam la cat de multe lucruri putem sa le avem la indemana si noi sa le utilizam numai in scopul pentru care au fost creati desi le putem folosi in atat de multe moduri. Ma gandeam ca Dumnezeu ne-a dat o minte atat de bine dezvoltata incat sa facem diferenta intre ce e "lumesc" si ce e "spiritual" chiar si privind un lucru atat de "banal". In ziua de azi cei care poarta ochelari pentru ca au nevoie de ei sunt mai putini decat cei care ii poarta pentru a arata "cool". Am sa scriu aici trei exemple din punct de vedere spiritual al ochelarilor:

1. Poti sa folosesti ochelarii pentru a vedea atatea lucruri murdare de pe internet si din alte locuri, dar nu poti sa vezi seara inainte de a te pune in pat literele din Biblie ca sa le citesti. 

2. Ochelarii te ajuta sa vezi drumul spre Biserica, dar nu iti vor arata drumul spre Rai. 
Cu toate ca suna putin metaforica aceasta afirmatie, e adevarat. Putem sa avem ochelarii cu lentilele cat mai groase iar drumul sa fie cat de lat si sa fim siguri ca nu putem gresi calea, dar totusi, o minciuna, o invidie, o barfa iti poate incetosa imaginea despre cel de langa tine: "O, ce masina are fratele, de unde are atatia bani, oare de unde i-a furat...?"

3. Putem folosi ochelarii ca sa vedem oamenii nevoiasi de pe strada, dar ii folosim si pentru a numara banii pe care sa i dam sau sa numaram crapaturile din imbracamintea pe care o oferim.
Desi nu vrem sa acceptam uneori, se intampla sa bagam mana in buzunar si dam banii cei mai marunti pe care ii avem. De cat ori s-a intamplat sa bagi mana in buzunar, sa iei banii pe care ii ai acolo si sa-i oferi fara sa te uiti cati sunt? De cate ori ai luat costumul tau sa il dai fara sa te uiti cat e de vechi?

      Folosim lucrurile pe care Dumnezeu ni le-a dat in modul corect (uneori), insa daca ar fi sa privim si din punct de vedere spiritual, am observa ca atatea bunuri materiale pe care le folosim numai inspre folosul nostru, le putem folosi si in alte moduri. Ochelarii de exemlpu, putem sa ii folosim si pentru a vedea nevoia altora, ii putem folosi si pentru a ne putea pregati pentru Rai.

Comentarii

Recomand și următoarele articole:

Esti creștin? Ce înseamnă a fi creștin?

Întoarce-te la faptele tale dintâi

12. Izolati in Romania - Catunul Cornetea, judetul Maramures