"Nimicul" ca material de constructie

      Un predicator a spus aceasta "metafora" intr-o predica, metafora care mi s-a parut foarte interesanta. M-am gandit mult la ea si nu mi-a mai iesit din minte mult timp: "Nimicul ca material de constructie." Am incercat sa scriu despre asta inca de prin luna august, insa abia acum am avut destule cuvinte sa inchei descrierea acestei propozitii, si nu pentru ca nu as fi avut ce sa spun ci pur si simplu am vrut sa explic cat mai clar cum cineva poate cunstrui ceva din nimic. Pare imposibil daca privim din punct de vedere omenesc, insa daca inchidem ochii acestia de carne si ii deschidem pe cei ai credintei, putem vedea atatea minunatii pe care Dumnezeu le-a facut din nimic. In primul rand, ne spune Biblia ca inainte sa fie orice a fost nimic, a fost intuneric iar din acel nimic Dumnezeu a facut totul. 

Cateva exemple de nimicuri care pot fi folosite ca materiale de constructie:
- Dumnezeu poate face dintr-o inima in care nu este nimic una care sa bata pentru El.
- Dintr-un nimic a fost creat pamantul si tot ce este pe el.
- Din nimic ai fost facut si tu.
- Dumnezeu nu are nevoie de nimic ca sa faca ceva fara de care noi sa nu putem trai.
- Din nimic Dumnezeu isi face lucratori.
- Chiar daca tu nu sti sa vorbesti si sa incurajezi pe altii, Dumnezeu se foloseste de gura, lasa-te la indemana lui Dumnezeu.

   Stau si ma gandesc acum la un documentar pe care l-am vazut mai demult despre bambusul chinezesc. Celor care nu stiu prea multe sau deloc despre el, am sa spun pe scurt ce e asa deosebit la aceasta planta. Acest bambus are o samanta care se pune in pamant, se uda, se ingrijeste pamantul din jurul ei, dar cu toate acestea, in primul an, nu se intampla nimic. Al doilea la fel...al cincilea an la fel, cei care nu stiu ce fel de planta e ar renunta inca din primele luni in care ar vedea ca nu apare niciun rezultat. Ei, cei care au rabdare, si care stiu despre ce e vorba asteapta linistiti, stiind ca in al saselea an vor fi martorii unui minunat eveniment: dupa sase ani in care pamantul ramane la fel de batatorit peste samanta bambusului, in primele 3 luni din al saselea an, va creste un urias "arbore de fier" de 10 metri. Dintr-o samanta fara viata, care nu da semne in primii 5 ani ca ar deveni ceva, sa devina un gigant in doar 3 luni. Cam la fel e si cu acest nimic care va deveni candva un "material de constructie", la inceput ramane NIMIC pana cand nu e timpul sa devina ceva important.

Comentarii

Recomand și următoarele articole:

CRIZA vs. SARACIE

Fiul pierdut

O ora cu tata

Increde-te in Dumnezeu