In tot raul e si-un bine

     Ascultam astazi (din nou) marturia unui tanar, Ciprian Cojocaru, si in timp ce acest barbat spunea cum Dumnezeu i-a schimbat viata intr-un mod atat de radical, ma gandeam, conducand inspre casa, cat de Mare si Bun e Dumnezeul nostru. Nu stiu tu cate experiente ai avut legate de acest subiect, insa daca stau si ma gandesc de cate ori Dumnezeu m-a scos dintr-o problema, m-a scapat dintr-un accident sau pur si simplu mi-a mai dat zile de viata fara sa le fi meritat, cu siguranta as avea ce sa spun ca nu mi-ar ajunge ani din viata. Cu toate astea, nu despre asta vreau sa scriu azi ci despre finalul acelei marturii a lui Ciprian: spunea ca acum lucreaza intr-un spital, unde vin copii de cativa ani si il intreaba: "de ce am cancer? De ce mama e bolnava? De ce trebuie sa raman orfan?" Da, sunt intrebari pe care multi s-i le pun fara sa aiba vre-un raspuns. Sunt probleme pe care oamenii nu le inteleg si nici nu le vor intelege niciodata, insa Acela care a creat bolile sau care te trece prin incercari e tot Cel ce te va scoate din ele. 
      Titlul acestei postari este o vorba destul de cunoscuta noua, insa oare cati dintre noi o mai folosesc ca pe un adevar si nu doar ca pe o zicala veche si care suna bine? Te gandesti atat de mult cum poate sa fie bine intr-o problema incat, in loc sa accepti lucrul asta, mai repede alegi sa iti faci si mai mari griji, sa complici situatia atat de mult incat, pana la urma, nu mai vezi nicio scapare. 
Atunci cand esti in apa, multumeste lui Dumnezeu ca inca nu te-ai inecat. (Isaia 43:2);
Atunci cand esti in foc, multumeste lui Dumnezeu ca inca nu te-a aprins flacara. (Isaia 43:2);
Daca esti bolnav in ultima faza, iar doctorii iti spun ca nu mai ai de trait decat cateva zile, nu te mai stresa pentru asta, tu pregateste-te sa te intalnesti cu Dumnezeu, ai harul acesta de a te intalni mai repede cu El decat au altii care asteapta;
Daca esti in lipsuri, multumeste lui Dumnezeu pentru ca tot ti-a mai dat un colt de paine care sa te sature si mai ti-a dat si pace pe langa paine. (Proverbe 17:1);
Daca vrei sa gasesti un motiv pentru a multumi in incercare, vei gasi, daca nu, vei gasi doar motive pentru a carti, pentru a da vina pe Dumnezeu sau pentru a te desconsidera. Dumnezeu nu te trece prin necazuri doar pentru ca altii sunt mai buni iar tu esti cel mai rau dintre toti. Toti suntem la fel de rai, doar ca Dumnezeu stie mai bine de ce e asa. Azi e randul tau, maine e randul altuia. Nu iti fa o parere nici mai buna, nici mai rea despre tine. Tu traieste acum ca si cum ar fi ultimul moment din viata ta. Lasa-L pe El sa se ocupe de tine asa cum considera ca e mai bine. Un diamant, ca sa fie atat de valoros, trece prin multe procedee, la inceput e o bucata de piatra, pe urma, prin slefuire, etc, devine acea piatra pe care toti o admira. Daca azi treci prin incercari, gandeste-te ca e ceva ce mai trebuie "slefuit", gandeste-te ca Dumnezeu lucreaza in viata ta ca sa te faca si mai bun, si mai valoros.
Si ca o concluzie: in orice lucru mai putin placut din viata ta, este un bine mai mare. Nu stiu problemele tale, insa stiu ca Dumnezeu te face mai bun, mai valoros.

Comentarii

Recomand și următoarele articole:

CRIZA vs. SARACIE

Fiul pierdut

O ora cu tata

Increde-te in Dumnezeu