Dar si "dar"-uri

- "...cu tine fac un legamant..." a spus Dumnezeu lui Noe...iti dau in dar viata, te scap din potop...dupa ce a trecut potopul si apele au scazut, i-a mai dat in dar promisiunea legamantului dintre El si om. Nu dupa mult timp omul a luat acest dar si l-a transformat intr-un simbol al casatoriei dintre persoane de acelasi gen, am spus "da, Doamne, multumim, dar vezi ca ai gresit...simbolul se refera la altceva, nu la ce ni-l dai Tu noua..."
- Dumnezeu ne-a promis viata vesnica in dar fara sa platim nimic, plata a fost facuta cu sange la calvar de catre Fiul Sau, dar e prea frumos sa traiesti in lume, spunem noi, e prea frumos sa fi in centrul atentiei.
- Magii i-au adus in dar pruncului Isus lucruri valoroase, dar dupa cativa ani i-au facut cadou cateva cuie, o coroana de spini, bice, palme, vorbe urate.
- In dar ni l-a dat pe Singurul Lui Fiu, sa moara pentru pacatele noastre pe o cruce, dar azi avem cruci la gat sau la oglinzile masinilor iar inimile ne sunt goale.
- "Darul fara plata al lui Dumnezeu este viata vesnica...dar plata pacatului este moartea..."
- In dar primim zi de zi aer sa-l respiram, sanatate, pace, dar le folosim pentru a barfi, pentru a ne uita la lucruri murdare sau pentru a incerca sa facem pe cei care vor sa faca lucrarea a lui Dumnezeu sa se simta inutili.
- Dumnezeu ne-a dat lumina soarelui in dar, ca sa vedem ce minunatii a creat pentru noi, dar noi credem mai degraba ce spune nu stiu ce mare savant ca noi provenim din maimute si ca lumea a aparut dintr-o explozie.

Comentarii

Recomand și următoarele articole:

Esti creștin? Ce înseamnă a fi creștin?

Întoarce-te la faptele tale dintâi

12. Izolati in Romania - Catunul Cornetea, judetul Maramures