Alege intelept!


    Ne dorim atat de mult sa schimbam orele in clipe si secundele in vesnicii incat nu vedem ca pe langa noi trec atatea momente frumoase care se transforma in istorie.
   Ne dorim atat de mult sa fim "incurajatori" incat nu vedem oameni care striga dupa ajutor si care isi pun nadejdea ca noi sunem cei care le vom asculta plansul si ca le vom intinde o mana de ajutor.
   Ne dorim atat de mult sa ajungem sus pe scara sociala, sa fim binevazuti de cei din jur si sa aratam ca suntem mai buni decat altii, incat nu ne mai pasa ca in urcusul nostru calcam in picioare atatia oameni de care am putea avea nevoie la coborare.
   Ne dorim atat de mult sa castigam "painea ca in somn" incat uitam ca gustul painii pentru care ai muncit din greu o zi intreaga e mai bun decat atunci cand ai intins doar mana si ai luat.
   Ne dorim atat de mult viitorul incat uitam ca prezentul e mai real, uitam ca pentru a ajunge in viitor, trebuie sa treci prin prezent, dar dorindu-ne atat de mult ziua de maine, uitam sa o traim pe cea de azi, cea cu care nu ne vom mai intalni niciodata.
   Ne dorim atat de multe lucruri in viata incat am face orice pentru a le obtine, uneori am fi in stare chiar sa vindem pe cel de langa noi, doar sa avem un metru in plus la avutia noastra, dar uitam ca vine ziua in care vom sta fata in fata cu ceea ce am adunat atat de zgarciti si le vom pierde ca si cum nu au fost, vom incerca sa le tinem langa noi, dar vor pleca...noi vom pleca. Vine ziua in care vom vrea sa dam tot ce am agonisit doar pentru a mai ne putea bucura de o zi insorita, dar nu vom avea cui sa le dam...am avut o viata intreaga in care Dumnezeu a trimis le usa noastra oameni care aveau nevoie de ceea ce noi am aruncat.
   Ne dorim atat de mult pamantul, incat uitam ca de fapt Cerul e tinta noastra.
Bucura-te de prezent, traieste-l ca si cum ziua de maine nu ar exista, dar strange cu intelepciune pentru maine ca si cum ai avea de trait o vesnicie...ajuta pe cel in nevoie, nu intoarce spatele celui imbracat mai saracacios, nu da la o parte un om care miroase doar pentru ca ti-e rusine de ce ar putea spune lumea de langa tine. Nu judeca o carte dupa coperta!

Comentarii

Recomand și următoarele articole:

CRIZA vs. SARACIE

Fiul pierdut

Te provoc...

O ora cu tata