"Multumesc" sau "da-mi"?

      As vrea sa iti pun o intrebare, si mie la fel: care sunt cuvintele pe care le folosesti cel mai des atunci cand te rogi? Cu ce gand te asezi pe genunchi, mai ales seara, atunci cand dupa ce termini de spus rugaciunea nu ai altceva de facut decat sa te asezi in pat? Ai obiceiul sa folosesti cuvantul "MULTUMESC" mai mult decat cuvantul "DA-MI"? De multe ori ni se intampla sa ne rugam "robotic", sa avem acelasi vocabular, sa cerem in loc sa multumim, sa vedem doar lucrul care ne lipseste si nu cele care le avem.Vreau sa te provoc sa citesti lista de mai jos cu gandul la cate lucruri ti-a dat Dumnezeu si de cate nu ai nevoie. Daca e cazul, completeaza tu aceasta lista:

- Tu ceri lui Dumnezeu bani de o masina noua, si El iti scoate in fata un om sarac care isi duce copilul bolnav la spital pe bicicleta.
- Tu vrei inca un etaj la casa, dar Dumnezeu iti arata un cer senin in fiecare noapte, sub care dorm atatia care nu au nici macar o "coliba".
- Tu esti nemultumit ca nu ai ultimul model de iPhone sau Samsung sau alte telefoane scumpe, dar Dumnezeu iti spune ca nu ai nevoie de un telefon scump pentru a sta de vorba cu El, e deajuns sa deschizi Biblia.
- Nu iti mai ajunge salariul ca sa iti cumperi haine, dar sunt altii care lucreaza o luna intreaga pentru a-si cumpara medicamente.
- Vrei mai multe bogatii pamantesti uitand ca pentru ca sa ajungi acolo Sus ai nevoie de bogatii sufletesti.
- Lucram o viata intreaga pentru a avea o familie, dupa care lucram pentru a ne intretine familia, pe urma pentru a avea o batranete linistita, si culmea, nici atunci nu suntem multumiti.
- Suntem furiosi pe Dumnezeu ca nu suntem fericiti, fara sa vedem ca sunem cei mai binecuvantati oameni, chiar daca stai intr-un scaun cu rotile, ai motive sa-I multumesti, fa-o! Sunt atatia care trec zilnic pe langa noi fara sa stie ca avem un Dumnezeu care spune sa aruncam grijile asupra Lui, dar parca si aceasta credinta deja e doar asa, din obisnuinta, parca nici noi nu o mai credem asa cum am crezut-o la inceput, oare asa e?
- Zilnic trecem pe langa oameni care "se macina" inlauntrul lor din diferite motive, oameni de care intr-o anumita masura suntem responsabili noi, care avem datoria sa spunem si altora despre Dumnezeul care e mai mare decat orice amaraciune.
- Spui ca locul de munca e prea greu pentru tine, dar uita-te in urma ta la ce realizari binecuvantate ai avut pana azi, nu ti-a spus nimeni ca nu esti bun, de ce o faci tu?
 
      Lista poate continua la nesfarsit, dar te las pe tine sa o completezi cu lucrurile pentru care pana acum ai fost nemultumitor. Te provoc sa scri pe o hartie toate lucrurile care crezi tu ca nu sunt bune in viata ta sau lucrurile care te fac sa te simti slab, neputincios sau nefolositor, iar dupa ce le-ai scris, rupe acea foaie in bucati si arunc-o la gunoi, pentru ca nu exista un lucru pe care un copil al lui Dumnezeu, care e creeat dupa Chipul si asemanarea Sa sa nu le poata face. Dumnezeu nu a creeat oameni buni de nimic,  asta noi devenim zi de zi pentru ca refuzam sa vedem in noi ceea ce El a pus bun.
      Gandeste-te la lucrurile de mai sus nu ca la o mustrare ci ca la o incurajare, oricat de cazut ai fi, un strop de putere tot a mai pus Dumnezeu in tine sa te ridici si sa ridici si pe altii. Multumeste mai mult si lasa-L pe El sa se ocupe de restul pentru ca stie nevoile si dorinele tale, tu doar asteapta in tacere ajutorul Lui si El iti va da mai mult decat ai nevoie. Ca un exemplu, de cate ori ai cerut lui Dumnezeu aer? Cred ca niciodata, dar El ti l-a dat, asadar, nu te "stresa" pentru lucrurile pentru care Dumnezeu S-a si ingrijit deja.

Comentarii

Recomand și următoarele articole:

CRIZA vs. SARACIE

Fiul pierdut

O ora cu tata

Increde-te in Dumnezeu