Generatia "adulescenta"

"Barbat esti atunci cand facturile vin pe numele tau nu cand
porti barba dar stai pe banii parintilor."

Prin postarea urmatoare nu vreau sa fiu "contra" nimanui, e doar o parere.

      Ani de zile la rand generatia millennials (persoanele care in prezent au varsta cuprinsa intre 18 si 34 ani) a captivat atentia marketerilor, insa acum atentia se muta pe tinerii intre 12-17 ani. Adolescentii de azi primesc telefoane inca din scoala gimnaziala in comparatie cu tinerii din "generatia trecuta" care aveau acces la ele incepand abia din liceu. Aceasta schimbare deja modeleaza comportamente. Cei de la Google in parteneriat cu Ipsos, au explorat comportamentul, gusturile si dorintele acestor tineri care vor definii viitoarele tendinte ale consumatorilor. Un exemplu foarte bun referitor la asta ar fi acela in care, imediat dupa ce am deschis aplicatia sau pagina de YouTube, ne apar direct RECOMANDARI, cu alte cuvinte, YouTube stie deja ce preferinte ai, stie ce anume vrei sa vezi. 
        Adolescentii de azi au trecut de la mesajele text (SMS) la aplicatiile de mesagerie (Whatsapp; Messengerul de la Facebook; Viber si altele) si de la cumparaturi online de pe computere de birou la cumparaturi prin intermediul telefoanele lor. In timp ce tinerii Millenialls au fost pionierii mobile, adolescentii de azi sunt nativii mobile. Cu toate acestea, adolescentii de azi sunt constienti de dependenta de tehnologie, insa nu fac nimic in privinta aceasta.
      S-a ajuns ca un reper major in viata tinerilor sa devina faptul ca au telefoane, au conturi pe facebook de la varste foarte fragede, fac cumparaturi online folosind cardurile parintilor, fara a mai fi nevoie de a cere permisiunea. Obtinerea unui telefon este unul dintre cele mai importante evenimente din viata tinerilor din generatia de azi. Adolescenti de azi primesc primul lor telefon in jurul varstei de 12 ani, poate si mai devreme.
      Nu demult am vazut o "stire" pe un site (nu mai stiu pe care) care vorbea despre aceasta generatie "adulescentina", cel care a scris articolul spunea ca multi tineri din actuala generatie stau cu parintii chiar si dupa ce si-au intemeiat propria familie. Un studiu facut arata ca aproape 1 milion de tineri din Romania de peste 27 de ani sunt in aceasta situatie. 
      Ei poarta numele de adulescenti, adica tineri care isi prelungesc adolescenta pentru ca nu pot sau nu vor sa isi asume responsabilitati de adult. Unul din intervievatii aceuli reportaj a afirmat ca la 34 de ani inca sta cu parintii, el cu sotia si cei doi copii, pentru faptul ca e greu sa plateasca o chirie, nu vorbim de oameni simpli ci de un inginer si o arhitecta.
      Desi populatia Romaniei scade, numarul tinerilor de peste 27 de ani care locuiesc cu parintii creste. Sunt cu peste 250 de mii mai multi decat in 2002.
      Generatia celor crescuti in era digitala are tendinta sa-si prelungeasca adolescenta dupa limitele biologice pentru a-si amana responsabilitatile.
      Repet ce am spus la inceput, nu vreau sa supar pe nimeni cu postarea aceasta. E un articol care mi se pare interesant, tinand cont de faptul ca are destul de multa dreptate in el. 
      Asta e problema noastra, ca luptam sa avem atat de multe incat uitam sa mai traim. Azi strangem  pentru ziua de maine, maine pentru poimaine si tot asa, de parca nu ar fi sa le lasam niciodata. Te zgarcesti sa iesi cu sotia la un restaurant, sa mergi cu copiii intr-o vacanta sau sa faci ce iti place pentru ca nu vrei sa cheltuiesti. Dumnezeu a lasat lucrurile astea sa ne bucuram acum de ele nu dupa moarte.
      Inchei cu ceea ce descrierea pozei spune: "Barbat esti atunci cand facturile vin pe numele tau nu cand porti barba dar stai pe banii parintilor.

Comentarii

Recomand și următoarele articole:

CRIZA vs. SARACIE

Fiul pierdut

O ora cu tata

Increde-te in Dumnezeu