Ti-ai imbratisat astazi fiul?


Cat de importanta este imbratisarea unui tata?

In anul 1992, un tanar pe nume Derek Redmond, cel care in sondaje era favorit la castigarea probei de 400m la Jocurile Olimpice de vara din Barcelona, a pornit ca din pusca de la linia de start. Toata lumea era cu ochii pe el, toti il aplaudau, toti il aclamau, insa cam pe la jumatatea cursei a inceput sa schiopateze, sa strige si sa se tina de picior. A cazut in genunchi strigand de durere. Antrenorii si staff-ul medical au inceput sa alerge de pe margine inspre el sa vada ce se intampla, stiau ca in cazul lui Derek soarta cursei era hotarata, nu va termina cursa. Dar cu toate ca doctorii si antrenorii ii spuneau sa iasa pe maginea terenului sa primeasca ingrijirile necesare, Derek s-a ridicat in picioare, si schiopatand, tinandu-se de piciorul ranit, a inceput sa inainteze inspre linia de "finnish". Doctorii au incercat sa il opreasca, insa acesta i-a dat la oparte si a continuat, schiopatand, sa inainteze. La un moment dat, un barbat solid si-a facut aparitia din multime si i-a dat si el la o parte pe cei ce trebuia sa mentina ordinea. A alergat inspre Derek si l-a luat de brat incepand sa alerge cu el. Nu faptul ca a ajuns pana langa el fara ca oamenii de ordine sa incerce sa il opreasca, a fost interesant, ci mesajul de pe sapca si de pe tricoul lui a luat privirile oamenilor. Era tatal lui Derek. Pe tricou scria: "Ti-ai imbratisat astazi fiul?" Iar pe sapca era raspunsul: "Fa-o!" In acel moment toata lumea s-a ridicat in picioare aplaudandu-l atat pe Derek pentru hotararea lui de a termina cursa, cat si pe tatal lui pentru mesajul pe care il transmitea pe aceasta cale. In acea zi nu a mai contat cine a castigat cursa, cine a ajuns primul la finnish, toti erau in picioare, unii inlacrimati, aplaudand.

Urmareste videoclipul de mai sus in mod special. Pe langa durerea unei intinderi la muschii piciorului drept, pe langa faptul ca era gata sa renunte, s-a ridicat, a respins ajutorul medicilor si dincolo de faptul ca a continuat sa alerge chiar si cu dureri ingrozitoare (cei care au trecut prin asta stiu despre ce fel de durere si cat de puternica e ea) a ajuns la "finnish". Tatal sau a venit in ajutor, nu a contat prea mult, tot pe ultimul loc a ajuns, insa toata lumea s-a ridicat in picioare si l-a aplaudat pe Derek si pe tatal lui. Daca citesti textul de pe tricoul si de pe sapca tatalui, vei vedea de ce e asa special. Pe tricou scrie: "TI-AI IMBRATISAT ASTAZI FIUL?" iar pe sapca scrie: "FA-O!"
Tu ti-ai imbratisat astazi fiul, sau ai continuat sa arunci cu vorbe urate in el si astazi? Daca nu ai facut-o, du-te langa el si spune-i ce nu i-ai spus de mult, poate, spune-i ca esti mandru de el...nu il va face cel mai bun la invatatura din clasa, dar ii vei ridica moralul...va fi cel mai fericit!

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Recomand și următoarele articole:

CRIZA vs. SARACIE

Fiul pierdut

O ora cu tata

Increde-te in Dumnezeu