Dumnezeu nu te-a uitat!

      Exista in viata fiecarui om o zi in care apare ceva sau cineva care il face sa isi schimbe total gandirea si parerile despre ROSTUL VIETII. Poate o persoana, poate o problema din care a reusit sa scape sau de un viciu pe care l-a biruit, un lucru care pana la un moment dat ii parea imposibil. Ei bine, daca inainte de a te casatori, sotul tau ti-a promis "marea cu sarea" iar acum nu a ramas decat sarea, gandeste-te la un singur lucru, ca Dumnezeu nu te-a uitat. Daca acei copii pe care i-ai crescut langa tine in Biserica astazi ti-au trantit usa in nas, se cred "DUMNEZEI in casa ta" ori iti vorbesc obraznic, gandeste-te ca nici atunci Dumnezeu nu te-a uitat. Tu spui ca "nu mai poti sa te intelegi cu ei, ca sunt obraznici, nu mai iti place sotul tau pentru ca poate nu arata la fel ca si actorii din filmele pe care le vezi..." dar eu (dovedit cu versete Biblice) iti spun ca TREBUIE sa te intelegi cu copiii tai, pentru ca Dumnezeu se intelege atat cu mine si cu tine, cei mai mari pacatosi, si S-a inteles si cu cei care odinioara traiau pe pamant si cu care statea de vorba in fiecare zi, TREBUIE sa iti placa de sotul/sotia ta/tau pentru ca odata ce ai luat steagul nu mai AI VOIE sa renunti, du-l pana la capat si nu-l lasa pe drum. Biblia ne spune clar ca vom avea si incercari, ispite, neintelegeri pe calea asta a mantuirii.
      Ca o mica paranteza, referitor la subiectul "casatoriilor in care sotului nu-i place de sotie sau invers", vreau sa iti spun un lucru: De multe ori stateam si ma gandeam, la felul cum as vrea eu ca sotia mea sa arate, sa fie bruneta, cu parul cret, mai scunda decat mine si alte lucruri, vroiam sa fie o fata perfecta care sa fie "compatibila cu mine" din toate punctele de vedere, sa "ne potrivim" cum ar spune orice tanar din zilele noastre, dar gandindu-ma mai profund si ajutat fiind de carti sau predici, mi-am dat seama ca de fapt, nici nu am nevoie de una care sa fie exact ca si mine. Sa iti spun si de ce, femeile, prin natura lor sunt facute niste fiinte mai sensibile. Sa ne gandim, oare cum ar fi ca sotia ta, sa fie ca si tine, tu esti un barbat dur, esti gata sa faci orice ca sa ii demonstrezi ei asta, cum ar fi daca si sotia ta ar veni acasa in fiecare seara murdara de la servici (cei care au astfel de locuri de munca), cum ar fi ca ea sa se comporte cu alte fete asa cum te comporti tu cu prietenii tai? Sa faca exact aceleasi lucruri ca si tine, nu ai mai putea sa o imbarbatezi, pentru ca tu esti un barbat dur, nu ai nevoie de imbarbatare. Accepta ceea ce Dumnezeu iti daruieste fara sa faci "mofturi" pentru ca toate lucrurile lucreaza inspre binele celor ce-L cauta pe Dumnezeu.
      Daca tu ai crezut ca atunci cand te-ai casatorit ai si scapat de probleme, iti spun ca nu e asa, atunci incep adevaratele probleme, dar incep abia atunci cand orgoliul e mai mare decat dragostea..."ce, eu sa las dupa cum vrea el/ea?!? Nici gand, lasa ca ii arat eu ca eu sunt capul in familie (ar spune sotii, dar vreau sa iti spun un lucru frate drag...cand nu esti atent, tot timpul dai cu capul de cate ceva, ba de tocul usii, ba de alte lucruri joase, asa ca ai grija)!!!" In loc sa ne credem capi ai familiei doar pentru a arata altora cine suntem, sau am vrea sa fim, mai bine sa incercam sa fim asa cum Dumnezeu ar vrea sa fim.
   Dumnezeu nu te-a uitat, chiar daca duci uneori lipsa de bani, o paine tot ti-o da Dumnezeu...Dumnezeu nu te-a uitat nici atunci cand ai mintit...nici atunci cand ai ajutat pe cineva in nevoie...Nici atunci cand ai furat, nici atunci cand ai incurajat pe cineva. Dumnezeu nu te uita, decat atunci cand si tu Il uiti pe El.

Comentarii

Recomand și următoarele articole:

CRIZA vs. SARACIE

Fiul pierdut

O ora cu tata

Increde-te in Dumnezeu