Ce sarbatoresti de craciun?

Și din nou sunt sărbătorile de iarnă, din nou ne adunăm în jurul unei mese pline cu bunătăți și sărbătorim împreună cu toată familia în jurul bradului cu câte o ciocolată caldă în mâna sorbind câte o înghițitură, în timp ce ne pierdem cu gândul în poveștile despre moș crăciun, care îi fac pe copii să fie mai atenți decât la predică de azi dimineață de la Biserica, prin care Dumnezeu încerca să ne spună ce înseamnă de fapt crăciunul. Încercând să lăsăm tot la o parte, începem să spunem povestea despre cum a apărut crăciunul, povești, din păcate, care ne pun în situația să ne mințim pe noi înșine și pe urmă să ne mințim copiii (cei care îi au). Am ajuns sa Îl punem pe Isus, Pruncul Sfânt, Sărbătoritul acestei perioade, pe locul doi ori mai jos de locul doi, dacă s-ar putea nici să fie pe podium...întâi noi, familia, "spiritul sărbătorilor" și altele.

      Aproape toți am citit/auzit întâmplarea aceea despre ziua de naștere a unui copilaș, la care părinții au invitat o mulțime de oameni, rude și prieteni apropiați. Copilașul a fost pus în pătuțul lui, undeva mai la o margine. Cum toată lumea a intrat în "spiritul distracției" unul dintre invitați a căutat un loc unde să își așeze haina, nu a găsit decât marginea patutului unde dormea copilașul. Un altul a văzut haina acolo, și-a pus-o și el peste ea, și tot așa, hainele erau puse una peste altă, până a ajuns peste copilaș, și "grămadă" tot creștea. La un moment de "respiro", invitații au cerut să fie adus "sărbătoritul", mama văzând grămăjoara de haine peste pătuț a început să strige, a aruncat în grabă hainele din pătuț, dar era prea târziu, copilul era sufocat. Vedeți dumneavoastră, când ne întreabă cineva, ce sărbătorim, noi îi răspundem că sărbătorim Nașterea Mântuitorului, dar când intrăm în casele oamenilor, ori în ale noastre, ale unora dintre noi, vedem bradul împodobit până aproape se rup crengile, bocancii sub geam sau în față șemineului lustruiți, că să vină și la noi "moșu'" să ne aducă ceva.

       Ne speriem că vine sfârșitul lumi peste puțin timp, dar ne pregătim de crăciun cu bucate alese. Ne speriem și credem ceea ce se spune la televizor, că mai sunt câteva zile și va veni sfârșitul omenirii. Oameni buni, nu știu ce Biblie citiți voi, dar în Biblia pe care o citesc eu spune în MATEI 24:36, te las pe ține să citești când va fi sfârșitul lumii.
      Va îndemn să sărbătorim în primul rând pe ISUS, în loc de cozonaci, să vedem dacă ne va fi mai rău sau mai bine.
      Acum va spun SĂRBĂTORI CU ISUS...

Comentarii

  1. Da e foarte adevarat,dar putini sunt cei ce inteleg!Domnul sa te binecuvinteze!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Recomand și următoarele articole:

CRIZA vs. SARACIE

Fiul pierdut

O ora cu tata

Increde-te in Dumnezeu