16 decembrie 2012

Ce sarbatoresti de craciun?

Si din nou sunt sarbatorile de iarna, din nou ne adunam in jurul unei mese pline cu bunatati si sarbatorim impreuna cu toata familia in jurul bradului cu cate o ciocolata calda in mana sorband cate o inghititura, in timp ce ne pierdem cu gandul in povestile despre mos craciun, care ii fac pe copii sa fie mai atenti decat la predica de azi dimineata de la Adunare, prin care Dumnezeu incerca sa ne spuna ce inseamna de fapt craciunul. Incercand sa lasam tot la o parte predica, incepem sa spunem povestea despre cum a aparut craciunul, povesti, din pacate, care ne pun in situatia sa ne mintim pe noi insine si pe urma sa ne mintim copiii (cei care ii au). Chiar atat de cruzi sa fim cu noi insine, sa Il punem pe Isus, Puncul Sfant, Sarbatoritul acestei perioade, pe locul doi ori mai jos de locul doi, daca s-ar putea nici sa fie pe podium...intai noi, familia, "spiritul sarbatorilor" si altele.
      Aproape toti am citit/auzit intamplarea aceea despre ziua de nastere a unui copilas, in care parintii au invitat o multime de oameni, rude si prieteni apropiati. Copilasul a fost pus in patutul lui, undeva mai la o margine. Cum toata lumea a intrat in "spiritul distractiei" unul dintre invitati a cautat un loc unde sa isi aseze haina, nu a gasit decat marginea patutuilui unde dormea copilasul de un an de zile. Un altl a vazut haina respectiva acolo, si-a pus-o si el, si tot asa, hainele erau puse una peste alta, pana a ajuns peste copilas, si "gramada" tot crestea. La un moment de "respiro", invitatii au cerut sa fie adus "sarbatoritul", mama vazand gramajoara de haine peste patut a inceput sa strige, a aruncat in graba hainele din patut, dar era prea tarziu, copilul era sufocat. Vedeti dumneavoastra, cand ne intreaba cineva, ce sarbatorim, noi ii raspundem ca sarbatorim Nasterea Mantuitorului, dar cand intram in casele oamenilor, ori in ale noastre, ale unora dintre noi, vedem bradul impodobit pana aproape se rup crengile, "boncacioii" sub geam sau in fata semineului, ca sa vina si la noi "mosu'" sa ne aduca ceva.
       Ne speriem ca vine sfarsitul lumi peste putin timp, dar ne pregatim de craciun cu bucate alese. Ne speriem si credem ceea ce se spune la televizor, ca mai sunt cateva zile si va veni sfarsitul omenirii. Oameni buni, nu stiu ce Biblie cititi voi, dar in Biblia pe care o citesc eu spune in MATEI 24:36, te las pe tine sa citesti cand va fi sfarsitul lumii.
      Va indemn sa sarbatorim in primul rand pe ISUS, in loc de cozonaci, sa vedem daca ne va fi mai rau sau mai bine.
      Acum va spun SARBATORI CU ISUS...

Un comentariu:

  1. Da e foarte adevarat,dar putini sunt cei ce inteleg!Domnul sa te binecuvinteze!

    RăspundețiȘtergere

Poti lasa comentarii ca "ANONIM".
Nu uita, comentarile tale pot sa incurajeze pe cel care le citeste.