Pocait sau ceva de genul?

Pocainta, dupa cele mai multe definitii ale sale, este o intoarcere de la calea pacatoasa a omului, de la lucrurile rele pe care le facea, la o noua viata. Cel putin asta ar trebui sa insemne, dar din pacate, cei mai multi uita ca nu traim o POCAINTA ci "un fel de altceva" care se aseamana cu pocainta. Mai nou nu ne sunt interzise o gramada de lucruri, cum ar fi flirtul, minciuna, barfa, s.a.m.d. Multi considera ca au nevoie de pocainta doar atunci cand ni se cere de la amvoane sau cand vedem ca nu mai putem inainte pe cale datorita pacatelor noastre care ne afunda si mai mult in mocirla.
Dragi prieteni...noi nu avem nevoie de pocainta doar atunci cand ni se cere de la amvoane sau cand suntem cazuti, noi avem nevoie de pocainta atunci cand:
- Cand trecem pe langa un om cu mana intinsa pe strada fara sa facem nimic...
- Cand vedem ca aproapele nostru e descurajat sau cazut si noi in loc sa il ridicam sau sa il incurajam, aruncam si mai tare cu pietre in el...
- Cand in loc sa binecuvantam, blestemam/barfim...
- Cand in loc sa ascultam de sfaturile celor care ni le dau, nu le acceptam pentru ca spunem "ce, eu sa ascult de el?!?"
- Cand tratam Cuvantul Domnului ca pe un lucru lispit de importanta...
- Cand frecventam Casa Domnului doar ca sa nu ne ia comitetul la intrebari (daca ne mai ia)...
- Cand postul si rugaciunea le punem undeva pe "un raft" si le luam de acolo ca sa le folosim doar cand suntem in lipsuri, in necaz sau suferinta...
- Cand plangem la filme crestine, dar nu mai plangem cand ne gandim la starea noastra...
- Cand ne vedem mai buni decat cel mai sarac din lume, (vezi Bogatul si Lazar)...
- Cand in loc sa trecem PRIN incercari, incercam sa trecem PESTE ele...
- Cand nu mai ne bucuram cand ni se zice HAIDE LA CASA DOMNULUI...mergem parca dusi cu forta de trup, nu de Duh.
- Cand cadem in orice ispita atat de usor...
     Traim in Biserica atatia ani, 1, 15, 80 de ani si ni se pare ca daca avem VECHIME vom avea si o "pensie" candva. Repet, niciunde in Biblia pe care o am eu nu am citit ca daca vom trai in Penticostalism, ortodoxism sau orice alte denominatiuni, vom avea parte cu Dumnezeu de viata vesnica...Degeaba traim zeci de ani in BISERICA (cladire) daca nu traim in POCAINTA AUTENTICA.
   Este ciudat cum oamenii isi aduc aminte ca este Cineva acolo sus care ne-a promis ca va fi cu noi chiar si in cuptor, Cineva care e mai tare decat orice boala, doar atunci cand aajung la limita supravietuirii. Vrem raspunsuri la rugaciuni instantaneu, vrem poate rezolvare la probleme inca dinainte sa ajungem in ele.
   Mai auzeam pe altii spunand ca in ziua judecatii, pe masa Judecatorului va fi un cantar, pe un taler vor fi puse faptele noastre de pocainta iar pe celalalt taler vor fi puse faptele noastre rele, iar daca faptele bune vor fi mai grele decat cele rele, vom ajunge negresit in Rai, iar daca va fi invers, vom ajunge in iad...te asigur, dragul meu ca "plata PACATULUI este moartea" adica a unui singur pacat pe care nu l-ai marturisit (si te-ai pocait de el) este negresit MOARTEA. Deci, sa nu te astepti ca in ziua judecatii sa "traiesti cu sufletul la gura" si sa te gandesti: "...ma' am facut ieri un bine, am dat de mancare unui sarac, am vizitat la spital pe unu', si am imbracat pe cineva care nu a avut haine...gata, am mai multe fapte bune decat cele rele..."
   Imi inchei gandurile spunand doar atat, cu Dumnezeu de multe ori vei avea de primit palme, de multe ori vei fi dat la oparte, vei fi luat in ras, dar cu Dumnezeu nicicand nu vei fi dat de rusine.
Dumnezeu sa va binecuvinteze...AMIN!

Comentarii

Recomand și următoarele articole:

CRIZA vs. SARACIE

Fiul pierdut

O ora cu tata

Increde-te in Dumnezeu