Ce faci cu ingrijorarile?

Se spune ca atunci cand ne nastem ni se da in mana o "plasuta" care e "plina" doar cu strictul necesar "inocenta". Odata cu trecerea timpului, "plasuta" aceea devine tot mai plina si neincapatoare pt ca adunam pe cale tot mai multe si trebuie sa o schimbam intr-o valiza, care si ea devine plina si ne dam seama ca acea plasuta care a fost candva plina doar cu "inocenta" acum a devenit o valiza prea grea. Ne asezam la marginea drumului sa ne odihnim putin, sperand sa vina cineva la noi sa ne ajute sa ducem bagajul inca putin si inca putin, dar ne dam seama ca toti cei ce trec pe langa noi nu sunt decat alte persoane care se confrunta cu aceeasi problema...ce putem face este sa incepem sa scoatem din valiza tot ce am adunat pana in acest moment si sa le insiram pe marginea drumului langa "valiza" si sa le sortam. Vom vedea ca avem plina valiza de lucruri care nu le folosim si mai mult, ca avem lucruri care nu le-am folosit de mult timp. Aruncam grijile, problemele, tristetea, ura, nemultumirea...etc si punem la loc doar multumirea, zambetul, iubirea, dragostea...o sa vedem cum acea valiza imposibil de carat va fi doar acea plasuta care o aveam cand ne-am nascut.
      Nu trebuie sa ne ingrijoram de ce va fi maine pt ca spune Dumnezeu in Matei 6:34: Nu va ingrijorati dar de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei." Multi din cei care citesc acum postarea asta sunt descurajati, fara a se gandi si a lua in seama atatea predici si incurajari din partea altora, fara a tine cont de versetele din Biblie care spun ca nu avem de ce sa ne ingrijoram Isaia 43 "Nu te teme de nimic, caci Eu te izbavesc, te chem pe nume: esti al Meu. 
 Daca vei trece prin ape, Eu voi fi cu tine; si raurile nu te vor ineca; daca vei merge prin foc, nu te va arde, si flacara nu te va aprinde.
De aceea, pentru ca ai pret in ochii Mei, pentru ca esti pretuit si te iubesc, dau oameni pentru tine si popoare pentru viata ta.
Nu te teme de nimic, caci Eu sunt cu tine, Eu voi aduce inapoi neamul tau de la rasarit si te voi strange de la apus. Suntem crestini (Penticostali, Ortodocsi, Catolici, Baptisti si altele), ne numim pocaiti si ar trebui sa stim ca Dumnezeu ne poarte de grija, chiar daca vom fi pusi pe rug gata sa fim aprinsi si arsi.
      Matei 6:26 - Ne ingrijoram de tot ce e in jurul nostru parca refuzand sa credem ca Dumnezeu e cel care ne poarta de grija. Sa ne gandim la acest verset care spune ca Dumnezeu poarta de grija chiar si pasarilor, care nu au posibilitatea sa munceasca, nu au posibilitatile care le avem noi, nu seamana, nu culeg, dar au ce sa manance, nu mor de foame. Cu cat mai mult noi care avem atatea posibilitati ar trebui sa stim ca Dumnezeu ne va da putere in maini sa lucram, ne va da gandire sa ne gandim la cum vom face rost de o bucata de paine. Haideti sa ne ingrijoram de cum ne vom trai viata pt ca dupa moarte sa putem sa ajungem in Raiul lui Dumnezeu care ne e pregatit...
      Matei 6:27 - Privim ingrijorarea ca pe ceva care ne poate lungi firul vietii, ca pe ceva care ne "adauga un cot la inaltimea noastra". Dumnezeu ne-a facut fiinte vii care suntem libere si care traiesc prin Isus, nu prin GRIJI. E adevarat ca sunt unele momente in viata in care nu putem sa nu ne ingrijoram, dar spunea cineva ca atunci cand cel rau ne sopteste la ureche motive pt care ar trebui sa ne ingrijoram, noi venim inaintea Domnului si lasam toate grijile, El stie ce are de facut cu ele.

Comentarii

Recomand și următoarele articole:

CRIZA vs. SARACIE

Fiul pierdut

O ora cu tata

Increde-te in Dumnezeu