Viata...


Mi-am inceput viata lipsit de griji si fericit. Eram ca un fluturas cu aripi frumoase, iar in fata mea se intindea o lume plina de flori, de explorat. Viata parea minunata, si abia asteptam viitorul.
N-a durat mult, iar pareriile mele s-au schimbat. Mi-am dat seama ca trebuie sa joc teatru, ca sa fiu acceptat. Viata semana cu un circ. Departe in viitor, ma asteptau cercuri suspendate, prin care trebuia sa sar. Daca as fi sarit prin acele inele, as fi obtinut aprobarea celorlalti. Daca nu as fi sarit...ei bine, toata lumea sarea. Viata a devenit un joc de scena. Un salt prin inele; sa ajung in echipa de fotbal a liceului, sau pe lista eleviilor cei mai buni. Sa merg la cea mai potrivita facultate si sa ma licentiez. Am facut si unele lucruri pe care acum le regret dar, la urma urmei, toata lumea le facea, asa ca... merg mai departe si sper sa le uit. Sa gasesc un serviciu bun si sa fac o multime de bani. La momentul potrivit sa ma casatoresc, sa am numarul cuvenit de copii, sa-mi cumpar o casa mare si frumoasa, si o masina mai buna. Cred ca am obosit. Sa ma alatur unui club, nu orice club, ci clubul perfect...un salt, alt salt, inca un salt. Pensia, trebuie sa ma gandesc si la pensie, sa cumpar si sa vand actiuni la bursa, sa trec peste obstacole, sa merg...sa merg inainte.
Deodata, m-am pomenit in fata ultimului inel. Dar nu este rotund, ci dreptunghiular, si este pe pamant. Iarba nu mai creste decat pana la marginile lui aspre. Aici se termina totul.
Tutusi, ce s-a intamplat cu mine? Viata n-ar fi trebuit sa arate asa. Unde este fluturasul cu aripi frumoase? Unde-au disparut florile? Am fost oare fericit cu adevarat? Dar ce s-a intamplat cu sufletul meu? Asta sa fi fost tot?
- Doamne, ce se-ntampla?
- Ma bucur ca, in sfarsit, M-ai intrebat, spuse Dumnezeu. Te voi duce inapoi in timp, si-ti voi arata ce a fost gresit, si cum ar fi trebuit sa arate viata ta, daca ai fi ales calea Mea:
- Cand erai copil, Eu am fost alaturi de tine. Port toti copii in grija Mea. Nu-ti mai amintesti de futurasul cu aripi frumoase? Am avut o strangere de inima cand mi-am reamintit acele zile nevinovate, fericite...care s-au dus pentru totdeauna. Dumnezeu a continuat:
- Apoi a venit vremea cand ai devenit responsabil pentru deciziile tale. Iti amintesti de cearta avuta cu mama ta? Te-ai simtit ingrozitor dupa aceea, dar nu ai vrut sa recunosti ca ai gresit. Ai ales sa iti urmezi propriul drum. Am incercat sa te opresc. Iti amintesti cand a murit cel mai bun prieten al tau? Singuratatea care te-a cuprins...aceea eram Eu, care incercam sa iti vorbesc. In adancul sufletului stiai ca lucrurile, nu sunt cum ar trebui sa fie, dar ti-a fost teama sa te schimbi. Ti-a fost teama de ce vor spune prietenii tai, asa ca M-ai ignorat, alunecand din ce in ce mai departe de Mine. Vocea lui Dumnezeu s-a intristat: "Iti mai aduci aminte de anii de facultate?" O, Doamne, nu-mi reaminti de asta!!! incerc sa uit zilele acelea, L-am implorat eu. Bland, Dumnezeu a rostit:
- Uitarea nu rezolva pacatul. As fi fost bucuros sa te iert daca mi-ai fi cerut-o, dar n-ai facut-o niciodata. Toate acele clipe cand te simteai trist...eram Eu, chemanu-te. Dar nu ai vrut sa asculti. Mai tii minte cand ai pus mana pe slujba cea buna? salarul era grozav, dar te-a ajutat oare asa cum gandeai tu?, am incercat sa-ti spun ca multumirea vine doar de la Mine. Pentru o vreme chiar ti-ai dorit sa umbli pe calea Mea, dar apoi ti sa parut prea greu, asa ca ai mers in continuare pe drumul tau. O, de-ai fi venit atunci la Mine, ti-as fi daruit mult mai mult decat ti-ai fi putut imagina: Pace in inima, pace in casa ta, si incredere in viitor. Dumnezeu a continuat:
- Erai prea ocupat. Am incercat sa iti vorbesc prin briza racoroasa de dimineata, prin caldura din timpul zilei, prin frumoasele seri pline de racoare, dar tu nu ai auzit. Am incercat sa iti atrag atentia pe timp de furtuna. Am crezut ca poate atunci vei asculta, dar nu ai facut-o. Insa daca ai fi ascultat, te-as fi putut ajuta sa-ti rezolvi acele probleme dintre tine si sotia ta. Asta ar fi prevenit atat de multa suferinta!!!
- Daca te-ai fi rugat si ai fi cerut intelepciune, te-as fi ajutat sa rezolvi situatia cu copilul tau. Lucrurile ar fi stat complet diferit acum. Dar nu, tu erai mult prea ocupat, prea destept, prea grozav ca sa te intorci la Mine.
Intorcandu-se sa plece, Dumnezeu a mai spus:
- Ti-ai irosit viata in poftele tale egoiste, iar acum esti pierdut pe vecie.
Si atunci am simtit ca alunec din ce in ce mai departe de Dumnezeu...departe, departe!!!!

Comentarii

Recomand și următoarele articole:

Esti creștin? Ce înseamnă a fi creștin?

Întoarce-te la faptele tale dintâi

12. Izolati in Romania - Catunul Cornetea, judetul Maramures