Schimbarea în bine în 30 de zile

Această poate fi o rețeta pentru a începe schimbarea pe care vrei să o vezi în lume. Dacă iei hotărârea de a începe să parcurgi aceste provocări, te rog să le respecți până la ultima zi, nu îți fie rușine de ce ar zice cei din jur, nu uită că tu trebuie să le arăți că vrei să trăiești într-o lume mai bună. Aici ai provocările din fiecare zi, nu sunt toate grele.

Ziua 1 - Roagă-te începând de astăzi mai cu foc, caută să ceri lui Dumnezeu cu lacrimi să te ajute să fii o lumina pentru cei din jur.
Ziua 2 - Continuând să te rogi la fel cum a fost în ziua precedentă, încearcă astăzi să fii mai calm, încearcă să gândeșți pozitiv, oricare ar fi situațiile în care te afli.
Ziua 3 - Pentru unii astăzi va fi puțin mai greu. Caută un om sărac de pe stradă și stai de vorba cu el, da-i să mănânce dacă are nevoie, dă-i haine dacă e zdrențuit, încearcă, dacă e posibil să îl faci să zâmbească.
Ziua 4 - Astăzi nu te enerva, chiar dacă presiunile sunt mari, zâmbește, gândește-te la faptul că TU trebuie să fii o lumina, să vadă lumea în ține un lucru bun.
Ziua 5 - Astăzi trebuie să vorbeșți frumos cu toată lumea, dă un semn că e ceva schimbat la tine.
Ziua 6 - Fii mai fericit, zâmbește mai mult, caută că acest zâmbet al tău să fie unul contagios.
Ziua 7 - Începe (dacă nu ai început încă) să citești Biblia, începe de la Geneza, până la Apocalipsa, câte trei capitole pe zi, nu e mult, încearcă să faci și asta, pe lângă ce continui să faci din zilele precedente.
Ziua 8 - Astăzi spune cuiva despre Dumnezeu, spune despre dragostea și iubirea Lui pe care Și-a arătat-o față de tine.
Ziua 9 - Postește și roagă-te pentru o cauza care ție ți se pare imposibilă, cere ajutorul soțului/soției/unui prieten apropiat să te ajute cu asta.
Ziua 10 - Dacă nu ai fost într-o Biserica demult, sau dacă ai fost dar numai să fi și tu prezent acolo, dar cu gândul în altă parte, fă-ți timp pentru a te ruga, a cânta și a ascultă o predică.
Ziua 11 - Astăzi trebuie să arăți tuturor că eșți o persoană salvată și mântuită de Dumnezeu prin Fiul Său care a murit pe cruce.
Ziua 12 - Nu uită că ai acceptat aceste 30 de provocări, așa că trebuie să mergi mai departe. În ziua a 12-a trebuie să mergi puțin mai departe, astăzi trebuie să renunți la un viciu al tău, la un păcat care te robește, tu șții mai bine care e (minciună, vorbire de rău, pornografie, bârfă, cârtire...)
Ziua 13 - Mărturisește păcatele tale "ascunse". Nu renunța la RĂZBOI pentru că ai pierdut o LUPTA.
Ziua 14 - Trebuie să îți ceri iertare de la cineva de la care crezi tu că trebuie să îți ceri, gândește-te la primul om pe care până acum nu l-ai fi putut ierta și mergi la el, chiar dacă nu eșți tu vinovat/ă, roagă-l/roag-o să te ierte.
Ziua 15 - Fii smerit, dacă cineva te batjocorește, arată-i o bucurie, dacă cineva "te lovește", "întoarce-i și celălalt obraz"...
Ziua 16 - Ispitele sunt mult mai mari acum, de când încerci să te schimbi și să arăți și altora că Dumnezeu există. Trebuie să fii hotărât și să spui un NU lui Satan și un DA lui Dumnezeu. Când ispita vine să fii gata să o înfrunți prin puterea rugăciunii.
Ziua 17 - Ținând cont de toate celelalte provocări de până acum, și de faptul că încă le pui în practică pe toate, astăzi va fi în plus față de celelalte un lucru greu pentru unii, renunță să mai stai ore întregi în față computerului/telefonului și caută să faci ceva folositor pentru cineva (poate o bătrânică are nevoie de ajutor să își ducă cumpărăturile de la piață.)
Ziua 18 - Nu mai căuta folosul tău când faci un lucru bun, caută folosul altora...nu fă un bine doar ca să te vadă lumea și atât, oricum, dacă faci un bine pentru folosul altora, imposibil să nu te vadă cineva care trebuie să te vadă, și Acela este DUMNEZEU.
Ziua 19 - Astăzi trebuie să faci curat în viață ta, aruncă "gunoiul" care de atâta timp a fost "ascuns" pe sub "mobilă" din inima. Tot ceea ce crezi tu că e murdar, aruncă afară și fă loc lui Dumnezeu
Ziua 20 - Gândește-te de când nu ai mai stat de vorba cu cei din familia ta? De când nu ai mai luat masă împreună cu ei, de când nu ați mai avut un timp de rugăciune și părtășie împreună. Du-te la ei (soț/soție/mama/tată/frate/sora...) și spune-le că ai vrea să faceți asta. 
Ziua 21 - Citește acum cele 10 porunci. Începând de astăzi va trebui să le împlinești pe toate, cele de care crezi că ești "robit" aruncă-le, dacă minți, spune adevărul mereu, chiar dacă asta poate te va face "de rușine". Gândește-te doar la faptul că Îl faci pe Dumnezeu bucuros și să Îi placă felul în care ești tu în fața Lui, nu în fața oamenilor.
Ziua 22 - Fă o vizită unui frate sau unei surori de credință care poate e bolnav/ă, care nu a mai fost vizitat/ă de mult timp și care s-ar bucură mult să aibă părtășie cu cineva. ("...am fost bolnav, și ați venit să Mă vedeţi..." spune cuvântul lui Dumnezeu în Matei 25:36)
Ziua 23 - Fii pregătit să înduri ocara celor din jur pentru Numele lui Dumnezeu, dacă auzi pe cineva vorbind urât, oprește-l, spune-i că nu e bine. Dacă vezi pe cineva care râde de alții nu fă la fel, adu-ți aminte că tu trebuie să fii o încurajare pentru cel care este pus într-o situație jenantă, nu pentru cel care produce acea jenă. Dacă vezi pe cineva că are nevoie de încurajare, încurajează-l...fă bine mereu.
Ziua 24 - Ne apropiem de sfârșitul acelor 30 de zile, suntem în ultima săptămâna. Fă o recapitulare și, ca până acum, respectând toate celelalte 23 de provocări, astăzi te provoc să îți faci un mic grup să mergi în parc, în oraș, și să cântați pentru Dumnezeu. Vreau să spun că poți să ieși seară la o cafea, la un suc, la o pizza, așa că poți măcar o seară să renunți la toate astea și să mergi în parc să cântați măcar o ora câteva cântări. Nu e o rușine, e chiar un lucru plăcut și îți produce o emoție foarte plăcută când vezi oamenii cum vin să asculte cântări.
 Ziua 25 - Stai de vorba cu cineva învățat, care cunoaște Cuvântul Domnului, spune-i ce te apasă, spune-i problema ta. Spune-i că ai nevoie de rugăciune spune-i toate gândurile tale, descarcă-te cuiva și vei vedea că vei fi mai liber, te vei bucură mai mult de viață de pe acest pământ știind că nu ai nimic în tine care să te tragă în jos.
Ziua 26 - Alungă toate gândurile tale murdare, dacă Cel Rău îți pune în minte lucruri care te descurajează, gândește-te la promisiunile și făgăduințele lui Dumnezeu care îți spun că tu POȚI TOTUL ÎN HRISTOS CARE TE ÎNTĂREȘTE. Fă imposibilul să devina posibil, cerând ajutorul lui Dumnezeu.
Ziua 27 - Provocarea de astăzi este ca începând din această zi să iei decizia de a ține odată pe săptămâna post. Și să te ții de această promisiune și decizie pe care o iei.
Ziua 28 - Un creștin adevărat niciodată nu se va putea ruga cu foc și pasiune atâta timp cât are în el ascuns un gând rău despre cineva. Astăzi trebuie să îți ceri iertare și să spui tot ce ai gândit rău despre o persoană pe care până acum nu ai putut să o iubești că pe ține însuti. Acea persoană te va ierta. Dar nu o va face până nu va știi ca tu vrei sa fii iertat.
Ziua 29 - Nu te îngrijora de nimic. Dumnezeu este cu tine, de aceea astăzi provocarea este să nu te îngrijorezi de nimic. Spune și altora asta, arată că tu nu o faci, nu te îngrijorezi chiar dacă va fi să nu ai ce să mănânci pentru că Dumnezeu are tot universul în mâini și îți poate da și ție.
Ziua 30 - Ultima zi îți aduce o provocare mai "dificilă". Convinge pe cineva să meargă cu tine în Casă Domnului. Fă-i o invitație și încearcă să fii atât de convingător că merită să între acolo, încât acea persoană să accepte.

Acestea au fost cele 30 de provocări pe care le-ai parcurs, fie cu greu fie cu simplitate. M-aș bucura să te fi ajutat în vreun fel aceste zile. Mi-ar plăcea mult să știu că vei mai continuă să te schimbi, pe tine în primul rând, apoi și pe alții, chiar dacă cele 30 de zile s-au sfârșit. Nu uită că Dumnezeu e sus și te iubește mai mult ca orice. Parcurge aceste zile încă odată în fiecare zi. Ținând cont de fiecare provocare vei putea fi o încurajare pentru cineva fără speranță.

"Totul este cu putință celui ce crede..." (Marcu 9:23)

Comentarii

 1. Bună,sunt mai mult decât impresionată pentru că nu multă lume vorbeşte despre schimbările omeneşti...Dacă tu faci asta,eşichierul un exemplu şi meriti felicitări! Sa şti că mi ai dat o mâna de ajutor,în sensul că nu am crezut că mai sunt şi alţii care se gândesc la BUNĂTATE...Felicitări şi succes pe mai departe!:)

  RăspundețiȘtergere
 2. "Dacă tu faci asta eşti chiar un exemplu..."şi chiar mi aş dori sa te cunosc...pari o persoană preocupată de linistea sufletească şi înţelegerea dintre oameni...si eu am încercat sa dau sfaturi,dar recunosc că atunci când mi am dat seama că şi eu incalc unele "reguli"am renuntat...:)

  RăspundețiȘtergere
 3. Multumesc pt comentarii...sincer, nu stiu daca sunt un exemplu, insa ma traduiesc...Sper sa si reusesc sa fac o schimbare...cred ca toti meritam o tara mai buna si sa traim intre oameni mai buni. O zi binecuvantata!

  RăspundețiȘtergere
 4. Si inca ceva, nu reusesc nici eu sa fiu chiar PERFECT, nici pe departe, dar totusi, BIBLIA ne invata sa nu renuntam, oridecate ori cadem, Dumnezeu ne ridica, asa ca nu ne cere nimeni sa fim perfecti, pt ca e imposibil, dar totusi, suntem datori sa nu renuntam...spunea cineva odata...Daca fiul meu ar cadea jos in noroi, pt ca nu a vazut noroiul, iar eu l-am ocolit (noroiul) nu imi las fiul acolo in groapa aceea si incep sa rad de el, ci merg il ridic...Asa e si cu Dumnezeu, nu ne lasa sa stam jos, in pacate sau descurajari.

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Recomand și următoarele articole:

CRIZA vs. SARACIE

Fiul pierdut

Te provoc...

O ora cu tata