20 octombrie 2011

Zambeste

-  Ce crezi ca este zambetul? a fost intrebat un barbat care in toata viata nu a simtit altceva decat tristete, amaraciune, respingere si deznadejde.
- Zambetul, dupa parerea mea este ceva ce te face sa iti incorzi cativa muschi ai fetei, ai ochilor, ai gurii, ai obrajilor...spuse ca raspuns cel care fusese intrebat
- Dar ce semnifica?
- Nu stiu, o stare de bine, replica persoana intrebata, dar nu stiu exact definitia lui.
Ei bine, daca ai putin timp, te invat eu ce inseamna cu adevarat zambetul si cum se manifesta el, raspunse "invatatorul".
- ...stii, ma cam grabesc, spuse barbatul care era pus intr-o situatie care credea el era jenanta, incercand sa se scuze, dar vrand nevrand a ascultat.

ZAMBETUL e ceva care atunci cand il daruiesti provoaca o stare de bine celui caruia-l oferi, e un lucru marunt, dar atunci cand e aratat cand trebuie valoreaza mai mult decat o lume intreaga. Atunci cand il arati cui trebuie nu provoaca o stare placuta, nu doar celui caruia il oferi ci si tie. Daca nu crezi, incearca. Este binevenit mai ales in situatiile mai putin placute, cu atat mai mult in situatii placute. El provoaca un alt zambet, nu costa nimic, poti sa il oferi oricat de sarac ai fi, dar valoreaza, cum spuneam mult mai mult decat toate lucrurile si banii la un loc. Daca vreodata vei avea nevoie de zambet nu-l cauta in locuri intunecate sau lipsite de lumina, acolo, chiar daca este aratat, el nu se vede. Daca este aratat din locuri intunecoase cum ar fi in spatele "intunericului" de INVIDIE sau URA, niciodata nu vei simti nimic, incearca mereu sa-l daruiesti doar daca e sincer. Ce as mai putea sa iti spun despre el...este ceva care trebuie sa fie mai tot timpul pe fata oamenilor, si stii de ce? Pt ca nu avem motive sa nu-l lasam sa se manifeste dupa bunul plac, e adevarat ca mai sunt momente in care nu putem sa zambim, dar tin sa te anunt ca atunci cand nu mai poti sa zabesti tu, sunt alte multe persoane in jurul tau care o fac...cere unul de la ei, imprumuta-l si promite ca il vei da inapoi. Aaa, si ca sa "furi" un zambet incearca urmatoarele cuvinte, vei vedea ca functioneaza:

- ZAMBESTE...!
- da' sa vezi ca...
- TE ROG!
- nu ca....
- ASTEPT!
- ...nu m-am spalat pe dinti astazi
- NICI EU...ZAMBESTE!
- nu vreau...si atunci daca nu merge nici cum, incearca asta:
- ...puppy dog eyes
Ei bine, nu stiu daca chiar a functionat dar vreau sa cred ca cei care ati citit asta ati avut macar  tendinta de a zambii! (Cel putin asta era scopul)

Daruieste un zambet, doneaza-l, da-l din toata inima si vei vedea ca cei din jurul tau vor fi mai altfel...

2 comentarii:

Poti lasa comentarii ca "ANONIM".
Nu uita, comentarile tale pot sa incurajeze pe cel care le citeste.