Martiri ai credintei

 
Urmareste videoclipul de mai sus si vei vedea ca niciodata tu nu esti pus in asemenea situatie Ce m-a impresionat cel mai tare a fost faptul ca atunci cand leii erau eliberati din acele custi pt a-si alege fiecare masa, oamenii care erau pe genunchi in arenele romane nu au renuntat la credinta lor. Stiau ca daca ar fi renuntat la Dumnezeu ar fi fost gratiati, stiau ca ar fi putut scapa cu viata daca nu ar fi ales sa Il urmeze pe Dumnezeu pana la moarte. Stau si ma gandesc, oare daca am fi noi pusi in situatia respectiva, cat de usor L-am vinde pe Dumnezeu, spunea un frate intr-o predica, in America s-a facut un sondaj de opinie, au mers oameni pe strada si au intrebat pe trecatori, daca pentru 10 dolari si-ar vinde sufletul, oamenii au spus fara nicio retinere ca l-ar vinde. Ma intreb oare ar mai avea rost sa ne arunce la lei ca sa ne vindem sufletul? Poate, unii dintre noi, ne gandim ca ar iesi mai ieftin sa dea cate 10 dolari la 10 persoane ca sa isi vanda sufletul decat sa cumpere un leu. Poate suna comic dar chiar nu e, e realitate.
Daca acei martiri din vechime nu si-au vandut sufletul pt 10 fiare care ii inconjurau, noi de ce astazi cand suntem pusi sa alegem intre 10 dolari si Dumnezeu, intotdeauna alegem banii si bunurile materiale. Rugaciunea e din ce in ce mai slaba, zilele de post si rugaciune tot mai putine la numar, mergem la Biserica, ascultam ce spune preotul/pastorul, pe urma unii din noi spunem ca tot aceleasi persoane sunt acolo, stii ce e dureros? E dureros faptul ca nu te implici si tu, dar ai curajul sa te ridici la sfarsit de program si sa mergi acasa la fel cum ai venit gol in suflet, ai putea sa mergi si tu in fata sa spui ce ai de spus intregii adunari, nu sa spui altor persoane despre ce crezi tu...stiai ca asta e pacat? Mi-ar place ca intr-o zi sa fie toate Bisericile pline de oameni care merg la Biserica pt a-L lauda pe Dumnezeu, nu pt a vedea defectele altora, nu pt a avea motiv in timpul saptamanii de discutie..."ai vazut pe fratele X cu cine sta de vorba...?" As vrea ca intr-o zi tara noastra sa fie o tara cu frica de Dumnezeu, nu o tara care sa carteasca mereu impotriva presedintelui, impotriva conducerii tarii, impotriva conducerii Bisericilor. Stiai ca daca tu vrei sa faci un bine cuiva de pe strada nu te poate opri nimeni, stiai ca e imposibil ca cineva sa te oblige in vre-un fel sa nu faci un bine...avem timp sa ne uitam la tot felul de lucruri murdare, la certuri intre partide, la certuri intre oamenii alesi in fruntea tarii, pe cand unii din jurul nostru mor de foame. Cu ce ajuta pe cel din conducerea Bisericii/Tarii/Orasului ca tu il vorbesti de rau? Cu nimic, mai degraba ai face bine sa te pui sa te rogi pt el, si pt tine pt ca avem nevoie de intelepciune mai mult decat de o vorba urata spuasa fara rost.

Comentarii

  1. e foarte adevarat ce ai scris Cosmin . in ziua de astazi oameni mai degraba aleg sa se departeze de Dumnezeu decat sa il urmeze pe El pt caci cel rau vine cu tot felu si le intuneca mintea intrucat nu vad caci defapt sunt pe calea cea rea . nu vad caci defapt trebuie sa se intoarca la Dumnezeu si sa il urmeze pe El ca sa aiba viata vesnica . de multe ori cand vedem un om necajit pe strada care nu are ce sa manance ne intoarcem privirea in cealalta parte si trece nepasator pe langa asemenea oameni cand de fapt am putea sa ii ajutam macar cu 1 leu/1 euro cv ca nu ii o avere . Dumnezeu ne cheama sa facem binele dar noi de multe ori facem opusul . oameni din ziua de astazi in loc sa iubeasca pe cei din jur alege sa ii urasca . sa ii vorbeasca de rau si e foarte trist ca la ora actuala se intampla asa cv in bisericile noastre . vedem cum dragostea de frati se raceste dp zi ce trece tot mai mult . cum frati in loc sa vina la casa lui Dumnezeu pt a sta in prezenta lui Dumnezeu aleg sa staie departe de casa Lui . sa mearga la fotbal sau cine sti pe unde numai ca sa nu mearga la casa lui Dumnezeu . multi isi aduc aminte caci trebuie sa mearga la casa Domnului . caci trebuie sa faca voia lui Dumnezeu doar atunci cand vine un necaz peste ei . cand le merge bine uita de Dumnezeu . e dureros ce se intampla in ziua de astazi cum tot mai multi aleg sa isi vanda sufletul celui rau in loc sa spuna DA lui Dumnezeu si cerului . Dumnezeu sa ne binecuvinteze pe toti si sa ne daie intelepciune ! . :)´ [ Florina austria ]

    RăspundețiȘtergere
  2. Amin, Florina...vreau sa cred ca sunt tineri care Il aleg pe Dumnezeu nu doar de frica IADULUI ci de frica de DUMNEZEU. Nu imi place sa spun rau de nimeni, cu toate ca nici eu nu sunt prea bun, dar vreau sa cred ca noi, tinerii din "generatia ultra-tehnologiei super-sofisticate" putem sa schimbam ceva in cei din jur. Daca suntem tineri nu inseamna ca nu trebuie sa Il alegem pe Dumnezeu...chiar din contra, acum, in tinerete sunt mult mai mari ispitele si avem nevoie de Dumnezeu pt a ne ajuta sa trecem peste toate.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Recomand și următoarele articole:

CRIZA vs. SARACIE

Fiul pierdut

O ora cu tata

Increde-te in Dumnezeu